Вучић: И Руси и Украјинци ће бити пријатељи Србији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће нашој земљи и у будућности и Украјинци и Руси бити пријатељи додајући да ће наша држава наставити да води такву политику док буде могла.

Свијет 24.08.2022 | 22:15
Вучић: И Руси и Украјинци  ће бити пријатељи Србији

Вучић је након седнице Председништва СНС-а, а одговарајући на питање новинара, приметио да су највећи напредак постигли управо они који "вичу" да је издао Русију.

Упитао је како је то урадио, с обзиром да је Србија једина земља у Европи која Русији није увела санкције, а да је он једини политичар из Србије који је после Николе Пашића добио руски орден који је њему уручио председник Руске Федерације Владимир Путин.

Како каже да га, једни у Србији оптужују да је издао Русију, а други кажу да је потребно увести санкције.

"Ти који траже санкције бар су поштени, имају своју политику", казао је Вучић додајући да они који траже од њега да каже нешто против Украјине то чине узалудно.

"Ми нисмо против Украјине, шта нам је Украјина лоше урадила, то што нису признали независност Косова. Кажу ми да кажем нешто против, јер народ то воли да чује. Шта ме брига шта народ воли, држава мора да има принципе на основу којих ће да брани своју територију, свој живот и опстанак", казао је председник.

Истиче да не може да каже да је против поштовања интегритета неке друге земље, а да тражи да се поштује територијални интегритет Србије.

"У реду је да се руши интегритет неке земље треба да кажем, а како онда да објасним да није у реду у случају Србије", нагласио је Вучић.

Истичући да ће нам бити пријатељи и Украјинци и Руси и да ће да настави да води такву политику, Вучић каже да народ има могућност да изабере кога год хоће да га предводи.

У том смисли наводи да је један од проблема Србије и то што сви у кафани знају боље да воде и кошаркашку репрезентацију и државу.

"Што мање знамо, више знамо. У свакој кафани сви знају боље да воде државу. То вам је Србија", констатовао је Вучић.

(Тањуг    Фото:Курир/ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Какав демагог

24.08.2022 22:21

Избјегао Хааг захваљујући Западу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

24.08.2022 23:36

Украјина какву данас познајемо ће ускоро нестати. Тако да ће само Русија остати пријатељ Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Реално

25.08.2022 06:31

Мислиш? То ти је жеља! Али неће бити тако

Name

Рале

25.08.2022 13:18

Баш тако. Украјина је прошлост, као и западна доминација.

Name

Слобо

24.08.2022 23:56

Колико театралности овај цовјек има у себи,немогуце је икаквим објасњењима објаснити.Уз то нити један озбиљан предсједник опстине,а не дрзаве,без обзира на велицину,не обраца се оволико пута у цијелој години,колико овај у 24х,,,стално несто говори и обраца се нацији'?,а све то цини,да ниста не казе',да сто мање казе,или да стоти пут исто рецено,поново казе,само мало умотано'у народне'флоскуле...Озбиљни предсједници се званицно обрацају медијима,тек по пар пута у години дана,а овај је висе на тв екранима од некадасњег Бранка,Коцкице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Америка

25.08.2022 06:28

Па науцио се ... Сада лици на Америку, а и бољи је у разна времена нароцито просла и садасња ...

Name

БЛ

25.08.2022 07:29

Слобо објаснио. Тип је уцијењен од запада и зато се тако и понаша. Најважнија министарства и стратешка предузећа су већ деценијама у рукама западних играча: енергетика, финансије, ЕПС, одбрана, КиМ, итд. Нервира ме више од будака.

Name

Дамир

25.08.2022 03:43

Хахах па немозе Тако вуцко како ми незрелима отворени Балкан и никад неће бити са србина нема договора

ОДГОВОРИТЕ
Name

клокан

25.08.2022 05:10

преседнице богти дао здравља и весеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.08.2022 06:53

ТАКО ЈЕ ПРЕДСИЈЕДНИЧЕ. НИСУ НАМА КРИВИ НИШТА. НИ УКРАЈИНА, А И ОНИ СУ БРАЋА. ЗА МЕНЕ ОНИ СУ СВИЈЕТСКИ САВЕЗ. ЈА САМ СТАР ЧОВИЈЕК. ОНИ СУ ЗА МЕНЕ БИЛИ, БОГОВИ НА ЗЕМЉИ. ХВАЛА РУСИЈИ ЗА ОРДЕН ВАМА. ТО ЗНАЧИ СВИМ СРБИМА. ЗАСЛУЖУЈЕ ТЕ ОД СВИХ ТАЈ ОРДЕН. ВИ СТЕ ЈЕДИНА ЈАВНА ЛИЧНОСТ, ДРЖАВНИК, КОЈИ СЕ ЈАСНО И ДОСЛЕДНО ЗАЛАЖЕ, ЗА МИР И ЕКОНОМСКИ НАПРЕДАК. ПРЕВИШЕ ИХ ЈЕ ОТИШЛО У СМРТ У 19 И 2О ВИЈЕКУ БЕЗ ИКАКВЕ КОРИСТИ. ТРЕБА МИР У СВИЈЕТУ. СВАКА МАЈКА У ДУШИ, АКО НЕ ФИЗИЧКИ, УМИРЕ ЗА СВОЈОМ ДИЈЕЦОМ. ДО ФИЗИЧКЕ СМРТИ. МЛАДИ, ЗДРАВИ МОМЦИ, ПРВИ НА ЛИНИЈАМА. БОЖЕ. СПАСИ СВИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

25.08.2022 06:55

И ти Вучићу си почео ко увријеђена млада.Нико те ништа упитати несмије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга у Украјини!

25.08.2022 07:04

Бити неутралан у миру је ок али тузно је гледати убијање недузних цивила, зена, дјеце Ипак треба осудити брутално убијање на територији друге земље. Русе није напала Украјина него су руси напали Украину и врше измедју осталог бруталан масакар цивила који леже убијени и разбацани по цести..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

25.08.2022 07:04

Јој немој у петак или суботу дај у недељу, пошто је и велика Госпојина ,код нас Срба све се дешава на светце и немој да Брнабићка не буде у влади ,јер је много много урадила за Србију и Српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.08.2022 07:08

СЛОБО. ТИ КОЈИ СЕ РИЈЕТКО ОБРАЋАЈУ, МАЛО И РАДЕ. УЖИВАЈУ У СВОМ БОГАСТВУ. У СВОМ КОМПФОРУ И ДОСТИГНУЋИМА. НИ МИСЛИМА СЕ НЕ ОПТЕРЕЋУЈУ, КАКО ЈЕ ДРУГИМА. НАРОДУ. ДОДИК ЈЕ РЕКАО НАМА У РС. ОДНОСНО ПОРУЧИО Д И Ј А С П О Р И . "22 НА КОЗАРИ ПЛАНИНИ НА. С К У П У СНСД. ОНИ РЕЧЕ НЕЋЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ. "НАМА ЈЕ ОВДЈЕ ДОБРО". ЊИМА ЈЕСТ. И НЕКАД НА ТВ РЕЧЕ "АКО НЕМАТЕ КРУХА. ЈЕДИТЕ КОЛАЧЕ". ОН ТО НАРОДУ. А ГЛУПИ СУ ГА ИЗАБРАЛИ 15 % СТАНОВНИШВА. А Ц И Ј Е Л У РС ЈЕ ПРОШВЕРЦОВАО. АМИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

25.08.2022 07:12

ВУЧИЋУ. ЧУВАЈ СЕ, КОЛИКО МОЖЕ. БОГ ТИ ДАО ЗДРАВЉА. БОРИШ СЕ ЗА СВЕ ЉУДЕ НА БАЛКАНУ, ДА РАДЕ И ЖИВЕ, А НЕ ДА ГИНУ У РАТУ. ПРЕВИШЕ ЈЕ ЗЛА У ОВА ДВА ВИЈЕКА. НИКАД СЕ НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ. ЖИВ И ЗДРАВ БИО.

ОДГОВОРИТЕ