Vučić: I Rusi i Ukrajinci će biti prijatelji Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će našoj zemlji i u budućnosti i Ukrajinci i Rusi biti prijatelji dodajući da će naša država nastaviti da vodi takvu politiku dok bude mogla.

Svijet 24.08.2022 | 22:15
Vučić: I Rusi i Ukrajinci  će biti prijatelji Srbiji

Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS-a, a odgovarajući na pitanje novinara, primetio da su najveći napredak postigli upravo oni koji "viču" da je izdao Rusiju.

Upitao je kako je to uradio, s obzirom da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja Rusiji nije uvela sankcije, a da je on jedini političar iz Srbije koji je posle Nikole Pašića dobio ruski orden koji je njemu uručio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Kako kaže da ga, jedni u Srbiji optužuju da je izdao Rusiju, a drugi kažu da je potrebno uvesti sankcije.

"Ti koji traže sankcije bar su pošteni, imaju svoju politiku", kazao je Vučić dodajući da oni koji traže od njega da kaže nešto protiv Ukrajine to čine uzaludno.

"Mi nismo protiv Ukrajine, šta nam je Ukrajina loše uradila, to što nisu priznali nezavisnost Kosova. Kažu mi da kažem nešto protiv, jer narod to voli da čuje. Šta me briga šta narod voli, država mora da ima principe na osnovu kojih će da brani svoju teritoriju, svoj život i opstanak", kazao je predsednik.

Ističe da ne može da kaže da je protiv poštovanja integriteta neke druge zemlje, a da traži da se poštuje teritorijalni integritet Srbije.

"U redu je da se ruši integritet neke zemlje treba da kažem, a kako onda da objasnim da nije u redu u slučaju Srbije", naglasio je Vučić.

Ističući da će nam biti prijatelji i Ukrajinci i Rusi i da će da nastavi da vodi takvu politiku, Vučić kaže da narod ima mogućnost da izabere koga god hoće da ga predvodi.

U tom smisli navodi da je jedan od problema Srbije i to što svi u kafani znaju bolje da vode i košarkašku reprezentaciju i državu.

"Što manje znamo, više znamo. U svakoj kafani svi znaju bolje da vode državu. To vam je Srbija", konstatovao je Vučić.

(Tanjug    Foto:Kurir/DAMIR DERVIŠAGIĆ)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Kakav demagog

24.08.2022 22:21

Izbjegao Haag zahvaljujući Zapadu!

ODGOVORITE
Name

Realno

24.08.2022 23:36

Ukrajina kakvu danas poznajemo će uskoro nestati. Tako da će samo Rusija ostati prijatelj Srbije.

ODGOVORITE
Name

RE Realno

25.08.2022 06:31

Misliš? To ti je želja! Ali neće biti tako

Name

Rale

25.08.2022 13:18

Baš tako. Ukrajina je prošlost, kao i zapadna dominacija.

Name

Slobo

24.08.2022 23:56

Koliko teatralnosti ovaj covjek ima u sebi,nemoguce je ikakvim objasnjenjima objasniti.Uz to niti jedan ozbiljan predsjednik opstine,a ne drzave,bez obzira na velicinu,ne obraca se ovoliko puta u cijeloj godini,koliko ovaj u 24h,,,stalno nesto govori i obraca se naciji'?,a sve to cini,da nista ne kaze',da sto manje kaze,ili da stoti put isto receno,ponovo kaze,samo malo umotano'u narodne'floskule...Ozbiljni predsjednici se zvanicno obracaju medijima,tek po par puta u godini dana,a ovaj je vise na tv ekranima od nekadasnjeg Branka,Kockice...

ODGOVORITE
Name

Amerika

25.08.2022 06:28

Pa naucio se ... Sada lici na Ameriku, a i bolji je u razna vremena narocito prosla i sadasnja ...

Name

BL

25.08.2022 07:29

Slobo objasnio. Tip je ucijenjen od zapada i zato se tako i ponaša. Najvažnija ministarstva i strateška preduzeća su već decenijama u rukama zapadnih igrača: energetika, finansije, EPS, odbrana, KiM, itd. Nervira me više od budaka.

Name

Damir

25.08.2022 03:43

Hahah pa nemoze Tako vucko kako mi nezrelima otvoreni Balkan i nikad neće biti sa srbina nema dogovora

ODGOVORITE
Name

klokan

25.08.2022 05:10

presednice bogti dao zdravlja i veselja

ODGOVORITE
Name

+

25.08.2022 06:53

TAKO JE PREDSIJEDNIČE. NISU NAMA KRIVI NIŠTA. NI UKRAJINA, A I ONI SU BRAĆA. ZA MENE ONI SU SVIJETSKI SAVEZ. JA SAM STAR ČOVIJEK. ONI SU ZA MENE BILI, BOGOVI NA ZEMLJI. HVALA RUSIJI ZA ORDEN VAMA. TO ZNAČI SVIM SRBIMA. ZASLUŽUJE TE OD SVIH TAJ ORDEN. VI STE JEDINA JAVNA LIČNOST, DRŽAVNIK, KOJI SE JASNO I DOSLEDNO ZALAŽE, ZA MIR I EKONOMSKI NAPREDAK. PREVIŠE IH JE OTIŠLO U SMRT U 19 I 2O VIJEKU BEZ IKAKVE KORISTI. TREBA MIR U SVIJETU. SVAKA MAJKA U DUŠI, AKO NE FIZIČKI, UMIRE ZA SVOJOM DIJECOM. DO FIZIČKE SMRTI. MLADI, ZDRAVI MOMCI, PRVI NA LINIJAMA. BOŽE. SPASI SVIJU.

ODGOVORITE
Name

Marinko

25.08.2022 06:55

I ti Vučiću si počeo ko uvrijeđena mlada.Niko te ništa upitati nesmije

ODGOVORITE
Name

Tuga u Ukrajini!

25.08.2022 07:04

Biti neutralan u miru je ok ali tuzno je gledati ubijanje neduznih civila, zena, djece Ipak treba osuditi brutalno ubijanje na teritoriji druge zemlje. Ruse nije napala Ukrajina nego su rusi napali Ukrainu i vrše izmedju ostalog brutalan masakar civila koji leže ubijeni i razbacani po cesti..

ODGOVORITE
Name

Србо

25.08.2022 07:04

Јој немој у петак или суботу дај у недељу, пошто је и велика Госпојина ,код нас Срба све се дешава на светце и немој да Брнабићка не буде у влади ,јер је много много урадила за Србију и Српски народ.

ODGOVORITE
Name

+

25.08.2022 07:08

SLOBO. TI KOJI SE RIJETKO OBRAĆAJU, MALO I RADE. UŽIVAJU U SVOM BOGASTVU. U SVOM KOMPFORU I DOSTIGNUĆIMA. NI MISLIMA SE NE OPTEREĆUJU, KAKO JE DRUGIMA. NARODU. DODIK JE REKAO NAMA U RS. ODNOSNO PORUČIO D I J A S P O R I . "22 NA KOZARI PLANINI NA. S K U P U SNSD. ONI REČE NEĆE PREKO GRANICE. "NAMA JE OVDJE DOBRO". NJIMA JEST. I NEKAD NA TV REČE "AKO NEMATE KRUHA. JEDITE KOLAČE". ON TO NARODU. A GLUPI SU GA IZABRALI 15 % STANOVNIŠVA. A C I J E L U RS JE PROŠVERCOVAO. AMIN.

ODGOVORITE
Name

+

25.08.2022 07:12

VUČIĆU. ČUVAJ SE, KOLIKO MOŽE. BOG TI DAO ZDRAVLJA. BORIŠ SE ZA SVE LJUDE NA BALKANU, DA RADE I ŽIVE, A NE DA GINU U RATU. PREVIŠE JE ZLA U OVA DVA VIJEKA. NIKAD SE NEĆE ZABORAVITI. ŽIV I ZDRAV BIO.

ODGOVORITE