Моззарт донирао опрему омладинцима КК „Радивој Кораћ“

Кошаркашки клуб „Радивој Кораћ“ име чувеног југословенског кошаркаша носи већ 26 година. За то вријеме остварили су бројне успјехе у свим селекцијама.

Кошарка 23.08.2022 | 16:02
Моззарт донирао опрему омладинцима КК „Радивој Кораћ“

Данас су посвећени раду са омладинцима који су будућност овог спорта. Како би им пружили подршку у стварању нових великих кошаркашких имена, компанија Моззарт им је донирала дресове и лопте.

- Сви у руководству клуба, млади кошаркаши, али и њихови родитељи веома су захвални и одушевљени овом донацијом. Свима нам је веома драго када дође до било каквог улагања у наш клуб, а донација опреме из компаније Моззарт нам је вјетар у леђа за наставак тренинга и такмичења и хвала им на томе- каже Владимир Богдановић, тренер КК „Радивој Кораћ“ Бањалука. 

Клуб тренутно броји 30 чланова у селекцијама претпионири и пионири. Омладинци редовно тренирају у ОШ Милош Црњански, а од јесени ће опет на такмичења. 

Наиме, након краће паузе, успјели су да обнове генерацију која ће од октобра наступати у претпионирском узрасту и то у новим Моззарт дресовима. Тренутно се вриједно припремају за утакмице у Пионирској лиги Подручног кошаркашког одбора РС. 

Тиме би могли да наставе да нижу успјехе по угледу на старије колеге које су клубу доносиле одличја током протеклих 26 година.

Под вођством предсједнице клуба Јадранке Богдановић много су постигли у свим селекцијама. Тако су 2000. године били јуниорски прваци РС са 1983. годиштем. Са истом генерацијом били су трећи на нивоу БиХ, а у два наврата играли су Прву лигу.

Сада су фокусирани на рад са најмлађима, а недавно су потписали уговор са КК Маx из Бањалуке. Такмичари, који пређу пионирски узраст, иду у овај партнерски клуб у редове кадета и јуниора.

За то вријеме, КК „Радивој Кораћ“ наставља да обнавља базу младих талената кроз упис нових чланова, па им се најчешће придружују школарци из насеља Петрићевац, Мотике, Раковачке баре… 

Недавно су се омладинци усавршавали и на кошаркашком кампу у Теслићу, а од сада ће на домаћем терену и у гостима моћи да играју у новој опреми из Моззарта.

Идуће године клуб обиљежава велики јубилеј, када ће организовати 20. турнир „Радивој Кораћ“, а надају се да ће са новим генерацијама обиљежити још много успјешних година.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар