Mozzart donirao opremu omladincima KK „Radivoj Korać“

Košarkaški klub „Radivoj Korać“ ime čuvenog jugoslovenskog košarkaša nosi već 26 godina. Za to vrijeme ostvarili su brojne uspjehe u svim selekcijama.

Košarka 23.08.2022 | 16:02
Mozzart donirao opremu omladincima KK „Radivoj Korać“

Danas su posvećeni radu sa omladincima koji su budućnost ovog sporta. Kako bi im pružili podršku u stvaranju novih velikih košarkaških imena, kompanija Mozzart im je donirala dresove i lopte.

- Svi u rukovodstvu kluba, mladi košarkaši, ali i njihovi roditelji veoma su zahvalni i oduševljeni ovom donacijom. Svima nam je veoma drago kada dođe do bilo kakvog ulaganja u naš klub, a donacija opreme iz kompanije Mozzart nam je vjetar u leđa za nastavak treninga i takmičenja i hvala im na tome- kaže Vladimir Bogdanović, trener KK „Radivoj Korać“ Banjaluka. 

Klub trenutno broji 30 članova u selekcijama pretpioniri i pioniri. Omladinci redovno treniraju u OŠ Miloš Crnjanski, a od jeseni će opet na takmičenja. 

Naime, nakon kraće pauze, uspjeli su da obnove generaciju koja će od oktobra nastupati u pretpionirskom uzrastu i to u novim Mozzart dresovima. Trenutno se vrijedno pripremaju za utakmice u Pionirskoj ligi Područnog košarkaškog odbora RS. 

Time bi mogli da nastave da nižu uspjehe po ugledu na starije kolege koje su klubu donosile odličja tokom proteklih 26 godina.

Pod vođstvom predsjednice kluba Jadranke Bogdanović mnogo su postigli u svim selekcijama. Tako su 2000. godine bili juniorski prvaci RS sa 1983. godištem. Sa istom generacijom bili su treći na nivou BiH, a u dva navrata igrali su Prvu ligu.

Sada su fokusirani na rad sa najmlađima, a nedavno su potpisali ugovor sa KK Max iz Banjaluke. Takmičari, koji pređu pionirski uzrast, idu u ovaj partnerski klub u redove kadeta i juniora.

Za to vrijeme, KK „Radivoj Korać“ nastavlja da obnavlja bazu mladih talenata kroz upis novih članova, pa im se najčešće pridružuju školarci iz naselja Petrićevac, Motike, Rakovačke bare… 

Nedavno su se omladinci usavršavali i na košarkaškom kampu u Tesliću, a od sada će na domaćem terenu i u gostima moći da igraju u novoj opremi iz Mozzarta.

Iduće godine klub obilježava veliki jubilej, kada će organizovati 20. turnir „Radivoj Korać“, a nadaju se da će sa novim generacijama obilježiti još mnogo uspješnih godina.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar