Почела испорука бесплатних уџбеника у БЛ

Почела је испорука бесплатних уџбеника за основце од петог до деветог разреда у Бањалуци, чију набавку финансира град већ другу годину заредом. Прва на списку за испоруку је била Основна школа Алекса Шантић, а према већ утврђеном списку, план је да од данас до 26. августа буду предати уџбеници свим школама, које ће даље организовати расподјелу родитељима и ђацима.

Република Српска 23.08.2022 | 14:01
Почела испорука бесплатних уџбеника у БЛ

„Желим да изразим добродошлицу и изразим задовољство што сте управо нашу школу одабрали за почетак једне овако велике и значајне акције. Не мора сваки почетак бити тежак. На опште задовољство свих, већ другу годину заредом реализујемо ову дивну активност.“ , рекла је Свјетлана Радусин, директор ОШ "Алекса Шантић, Бањалука.

"Ми смо се одлучили да направимо манифестацију „Велики почетак“, која треба да буде својеврсан празник, крај мјесеца августа и почетак септембра када слави цијела Бањалука и када покушавамо да вратимо осмијех на лица наших малишана.“ 03:01 – 03:43 „Имаћемо цјелодневни програм који подразумијева едукацију дјеце о саобраћају. Затим помоћ дјеци из одређених угрожених категорија, попут ромских ученика. Имаћемо и концерт групе Мама Воx, те нашег Сергеја Пајића.“, поручила је Милада Шукало, савјетник градоначелника БЛ за друштвене дјелатности.

Све ће бити запечаћено великим концертом Бијелог дугмета. Из Градске управе подсјећају и да су у овој години уложили 600 хиљада марака у 20 основних школа, како би све било спремно за почетак нове школске године.

 "Ја ћу издвојити само неке школе које су добиле помоћ од града. „Станко Ракита“ смо замијенили дотрајале цијеви у износу од 90 хиљада марака. У „Милан Ракић“ је замијењена столарија и саниран кров у износу од преко 260 хиљада марака. Уложили смо и у „Иван Горан Ковачић“ преко 200 хиљада.“ , рекла је Тања Вукомановић, савјетника градоначелника БЛ за медије.

 "Ове године преко један милион биће уложено у реконструкцију и обнову основних школа. Ми градимо нову школу, вриједности готово 5 милиона, у Ади, и имамо све шансе да ове године почнемо другу школу на Паприковцу. Више од 20 година није изграђена ниједна школа, а ми ове године градимо двије. И имамо план и за Милош Црњански и за Алекса Шантић за проширење капацитета.“ , поручио је Драшко Станивуковић.

Градоначелник Бањалуке је поручио да не жели да се бави појединачним изјавама других градоначелника иначелника како Бањалука даје другима половне књиге, те да је изузетно поносан на акцију прикупљања уџбеника у Бањалуци, како би основци из других општина и градова добили бесплатне књиге.

(БН Фото: ГУ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ГТИ

23.08.2022 12:19

Уради несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побрдје БЛ

23.08.2022 14:15

Ради,платице концерт за поцетак сколске године 200.000 км и видјецемо пуно његових слика а мозда и видео клип који,само да не буде "настy" као први дио!!!!

Name

Ре

23.08.2022 15:33

Како се резимски лопови јављају. Колико владо црта потроси на зурке и рикање?

Name

БРАВО ЉУДИНО?????

23.08.2022 12:24

ДА СУ ТАКО УЛАГАЛИ У ГРАД И НАРОД ЗАДЊИХ 16 ГОДИНА.. ГДЈЕ БИ ДАНАС БИЛИ.. АЛ БСГРА И ФУКАРЕ СНСД.. ДАБОГДА ИМ СЕ СЈЕМЕ ЗАТРАЛО.. ГРАДОНАЦЕЛНИЦЕ.. РС МОРА ДА СЕ БРАНИ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

23.08.2022 12:53

Како је вриједан. Пред камерама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.08.2022 13:44

А кад ће испорука фабрика, предузећа и радних места у привреди за рданике који су остали без предузећа и фабрика на улици у приватизацији, па сад не могу да издрћжавају децу? Све радите наопако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзабе се трудис

23.08.2022 17:03

Сколе не требају , дјака је све мање. Не треба сад ни она болница у Бл коју си обецао . Неце се имати ко ни лијецит. Сви це отици, стари полако умиру и ето. И треба овде угасити свијетло кад смо глупи.

ОДГОВОРИТЕ