Počela isporuka besplatnih udžbenika u BL

Počela je isporuka besplatnih udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda u Banjaluci, čiju nabavku finansira grad već drugu godinu zaredom. Prva na spisku za isporuku je bila Osnovna škola Aleksa Šantić, a prema već utvrđenom spisku, plan je da od danas do 26. avgusta budu predati udžbenici svim školama, koje će dalje organizovati raspodjelu roditeljima i đacima.

Republika Srpska 23.08.2022 | 14:01
Počela isporuka besplatnih udžbenika u BL

„Želim da izrazim dobrodošlicu i izrazim zadovoljstvo što ste upravo našu školu odabrali za početak jedne ovako velike i značajne akcije. Ne mora svaki početak biti težak. Na opšte zadovoljstvo svih, već drugu godinu zaredom realizujemo ovu divnu aktivnost.“ , rekla je Svjetlana Radusin, direktor OŠ "Aleksa Šantić, Banjaluka.

"Mi smo se odlučili da napravimo manifestaciju „Veliki početak“, koja treba da bude svojevrsan praznik, kraj mjeseca avgusta i početak septembra kada slavi cijela Banjaluka i kada pokušavamo da vratimo osmijeh na lica naših mališana.“ 03:01 – 03:43 „Imaćemo cjelodnevni program koji podrazumijeva edukaciju djece o saobraćaju. Zatim pomoć djeci iz određenih ugroženih kategorija, poput romskih učenika. Imaćemo i koncert grupe Mama Vox, te našeg Sergeja Pajića.“, poručila je Milada Šukalo, savjetnik gradonačelnika BL za društvene djelatnosti.

Sve će biti zapečaćeno velikim koncertom Bijelog dugmeta. Iz Gradske uprave podsjećaju i da su u ovoj godini uložili 600 hiljada maraka u 20 osnovnih škola, kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine.

 "Ja ću izdvojiti samo neke škole koje su dobile pomoć od grada. „Stanko Rakita“ smo zamijenili dotrajale cijevi u iznosu od 90 hiljada maraka. U „Milan Rakić“ je zamijenjena stolarija i saniran krov u iznosu od preko 260 hiljada maraka. Uložili smo i u „Ivan Goran Kovačić“ preko 200 hiljada.“ , rekla je Tanja Vukomanović, savjetnika gradonačelnika BL za medije.

 "Ove godine preko jedan milion biće uloženo u rekonstrukciju i obnovu osnovnih škola. Mi gradimo novu školu, vrijednosti gotovo 5 miliona, u Adi, i imamo sve šanse da ove godine počnemo drugu školu na Paprikovcu. Više od 20 godina nije izgrađena nijedna škola, a mi ove godine gradimo dvije. I imamo plan i za Miloš Crnjanski i za Aleksa Šantić za proširenje kapaciteta.“ , poručio je Draško Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke je poručio da ne želi da se bavi pojedinačnim izjavama drugih gradonačelnika inačelnika kako Banjaluka daje drugima polovne knjige, te da je izuzetno ponosan na akciju prikupljanja udžbenika u Banjaluci, kako bi osnovci iz drugih opština i gradova dobili besplatne knjige.

(BN Foto: GU)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

GTI

23.08.2022 12:19

Uradi nesto

ODGOVORITE
Name

Pobrdje BL

23.08.2022 14:15

Radi,platice koncert za pocetak skolske godine 200.000 km i vidjecemo puno njegovih slika a mozda i video klip koji,samo da ne bude "nasty" kao prvi dio!!!!

Name

Re

23.08.2022 15:33

Kako se rezimski lopovi javljaju. Koliko vlado crta potrosi na zurke i rikanje?

Name

BRAVO LJUDINO?????

23.08.2022 12:24

DA SU TAKO ULAGALI U GRAD I NAROD ZADNJIH 16 GODINA.. GDJE BI DANAS BILI.. AL BSGRA I FUKARE SNSD.. DABOGDA IM SE SJEME ZATRALO.. GRADONACELNICE.. RS MORA DA SE BRANI??

ODGOVORITE
Name

Goran

23.08.2022 12:53

Kako je vrijedan. Pred kamerama.

ODGOVORITE
Name

re

23.08.2022 13:44

A kad će isporuka fabrika, preduzeća i radnih mesta u privredi za rdanike koji su ostali bez preduzeća i fabrika na ulici u privatizaciji, pa sad ne mogu da izdrćžavaju decu? Sve radite naopako.

ODGOVORITE
Name

Dzabe se trudis

23.08.2022 17:03

Skole ne trebaju , djaka je sve manje. Ne treba sad ni ona bolnica u Bl koju si obecao . Nece se imati ko ni lijecit. Svi ce otici, stari polako umiru i eto. I treba ovde ugasiti svijetlo kad smo glupi.

ODGOVORITE