Тривићева упозорава: Зауставите удомљавање страначких војника у школе

...Драги наши учитељи, наставници, професори, ви сте интекектуалци, ви нашу дјецу треба да васпитате и образујете у духу слободоумља, а не да буду поданици оних који им нису ни до кољена. Морамо се борити против свих који каљају наше достојанство и угрожавају егзистенцију, слободу и будућност наше дјеце – поручила је Тривићева. 

Република Српска 23.08.2022 | 10:00
Тривићева упозорава: Зауставите удомљавање страначких војника у школе

- У посљедње вријеме све чешће ми долазе млади кадрови разних педагошких профила, који од мене траже заштиту и залагање за њихова законом и уставом загарантована права. Њихово право на рад је угрожено од стране директора школа, који су кадрови странака на власти, као и конкурсних комисија које бодују кандидате онако како то директор школе наложи. Они тврде да  се и прије расписивања конкурса у појединим школама већ зна ко ће бити први на листи – рекла је Јелена Тривић, народни посланик. 

Тривићева каже да се примају страначки војници који су морали обезбиједити мимимум 100 сигурних гласова, а по правилу имају најнижи просјек током студирања од свих кандидата. 

- Ти кандидати добијају питања и одговоре који ће бити на тесту, а конкурсна комисија их "части" максималним бројем бодова на интервјуу, док се осталим кандидатима даје само минимални број бодова које је предвидио правилник о пријему радника. Скоро на свим конкурсима, они који се унапријед одреде да прођу, имају највећи број бодова на тесту и интервјуу, те њихово показано знање буде веће чак и од знања студената генерације – рекла је Тривићева. 

Она додаје да је обраћење просветној инспекцији, која такође долази из редова странака режима, узалудно, јер она само процедурално изађе и констатује да је све у складу са правилником, а у детаље не залази, нити смије да залази. 

- Свједоци смо и одгађању расписивања конкурса по школама, на упражњена радна мјеста. Примају се страначки војници на рок до 60 дана, односно до  реализације конкурса, како би се смањила конкуренција, а онда се распише конкурс на које ти исти буду примљени или неко још подобнији. Пракса намјештања конкурса мора престати, законом и Уставом загарантована права кандидата се не смију кршити, чиме даље урушава и онако урушени васпитно-образовни систем, а самим тим упропаштавају и доводе у питање будућност наше дјеце и Републике Српске – рекла је Тривићева. 

Она истиче да ће на сва сазнања о намјештању конкурса поднијети кривичне пријаве против чланова конкурсних комисија и директора школа, као њихових налогодаваца, како бих заштитила право свих који су конкурсом оштећени. 

- Обраћам се и свим просвјетним радницима, који пристају да буду пиони директора школе, да не ризикују свој посао, јер ће они бити једини одговорни за злоупотребе и незаконите радње, а зарад личних интереса директора и интереса странака из којих они долазе. Драги наши учитељи, наставници, професори, ви сте интекектуалци, ви нашу дјецу треба да васпитате и образујете у духу слободоумља, а не да буду поданици оних који им нису ни до кољена. Морамо се борити против свих који каљају наше достојанство и угрожавају егзистенцију, слободу и будућност наше дјеце – поручила је Тривићева. 

(БН)

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

ГТИ

23.08.2022 08:06

Побједи у својој МЗ прво па онда Додику на црту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби

23.08.2022 09:01

Сачекај 3. октобар да видиш како ће помести твог газду.

Name

Ре

23.08.2022 09:50

Смраду када Јелену спимињес,требас устати.

Name

ГТИ

23.08.2022 12:22

Ајд сацекацемо и 3.октобар па да видимо ста це вам сад бити изговор,гарант опет покрали,поткупили.

Name

Хехе

23.08.2022 08:09

Можда, али је много више оних што ти не долазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2022 10:07

Мислиш ухљеба јадо конобарица код Гере пјевача ради у Министарству просвјете као правник са квази дипломом јел то теби нормално хехе еееееееееее туго ...

Name

БЛ

23.08.2022 08:13

Све је тачно, конкурисала неколико пута , унапријед се већ зна ко ће бити примљен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

23.08.2022 08:16

Браво Јелена , предсједнице наша ! Бог те живио на многаја љета !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

23.08.2022 08:16

Овакав правилник то омогуцава јер није битан успјех током студија и колико си на бироу,мије јајте правилник

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.08.2022 08:57

Какв успјех. Па сви на приватним факултетима ће имати бољи успјех.

Name

Да

23.08.2022 08:58

Ти измишљени интервјуи пред као некаквом комисијом су подлога за намјештање јер ту су бодови против којих се тешко борити. То под хитно захтјев у НСРС за укидање тог измишљеног чуда.

Name

Динамо

23.08.2022 08:33

Лимови и радна обавеза академским и медијским радницима ... Медији могу цувати инвентар спознаје да је рад потребан, академици морају на рад ... Друго све фисија и хаос ... И пропаст удомљавајуцих политика ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

23.08.2022 08:33

Заустави ти, то од тебе очекујемо, ти обећаваш!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАД

23.08.2022 08:42

Мање трусно друство са XXИ нивом, наса страна ... РАД на стабилизиацији ... Конкретни производи по порталима, новинама и извјестаји ... Скола као зиво бице ... РАД академије, универзитета на системимама и материјалним ресурсима, који имају лековиту спознајну улогу за ово време и цивилизацију ... Енергија (могуцност, спосбност), динамо лимови ... Антиспин сyстемс, Касперскy ... Фисија умара, нароцито око генератора ... Саврсености, тх спознаја, али и нирвана ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

23.08.2022 08:44

Опозиција долази на митинг због продаје Алумине, а управа Алумине, пред изборе, запослила нових 50 радника, припадника црвене секте .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н-Н

23.08.2022 09:00

Како це професори И наставници уцити дјецу правим вриједностима кад су И Сами досли на позиције преко странке. У Самцу свјез пример запосљавања,у опстини СДС цланови а у катастар СНСД Кадар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

23.08.2022 09:02

ТАКО ЈЕ ЈЕЛЕНА. МНОГО ВИШЕ ЈЕ ЊИХ, КОЈИ НЕ ДОЂУ, ДО ТАКО ПОШТЕНЕ,. СТРУЧНЕ И ХУМАНЕ ОСОБЕ. ОДАВНО СНСД-ови ХАРАЈУ И СВЕ СУ УНИШТИЛИ У РС. КАД УНИШТЕ О Б Р А З О В Н И СИСТЕМ, остало је лако. СВЕ ПРИЈАВИТИ И ПО ЗАКОНУ КАЗНИТИ. ОВАЈ Р А К ЋЕ БИТИ ТЕШКО ИЗЛИЈЕЧИТИ. Сви ћемо на свој начин помоћи. ДОВОЉНО ЈЕ ДА ИМА ТАКО ЈЕДНА МУДРА Г Л А В А, А ИМА ИХ ЈОШ, ЗА ПОЧЕТАК. ОД ГЛАВЕ СВЕ ЗАВИСИ. Нестраначки. Пенз. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сколски цовјек

23.08.2022 09:04

Не мозе се то зауставити, али цемо зато платити цијену преко униставања образовања. Док су министри као Рајцевиц и Н. Тривиц, тоталне незналице, тако це бити. Све дипломе просвјетних радника са приватних универзитета су купљене "легално" (покривене папиролиски), када такви удју у наставу ту је крај образовању. Али сви имају предност над онима који су најбољи студенти били. Друго, сви приватни универзитети су великодусно акредитовани, цак и Слобомир П универзитет и Цицкова назови висока скола. Ту се ставља тацка, гаси свјетло и удара посљедњи ексер у мртвацки сандук образовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ.

23.08.2022 09:32

Све тачно речено.Одавно је свјетло овдје угашено,сандук је већ и закопан.На конкурсу од 20-так људи,примљена она са просјеком 6 и нешто,трећа са просјеком 9,7 и нешто.Жалила се и ништа.То је овдје,на жалост нормално.

Name

Ре

23.08.2022 10:35

Тачно тако је све и зато 02.10. Сви на биралишта јер само масовност ово чудо може зауставити. Мафијашка хоботница захватила РС уздуж и попријеко. Криминал и корупција заштитни знак СНСД секте.

Name

Раде ВГ

23.08.2022 09:14

Драга будуца предсједнице Српске, у малом Вишеграду банда резимска је задњих 15 дана на ХЕ Вишеград примила 40 војника односно бојовника секте без конкурса! Вазно је само имати црвену и јос понеку сателитску књизицу типа СПС, СП. Висеград је пуст градић. Све сто вриједи младо и средње доби бјежи од пошасти зване СНСД и њихових јурисника. Нити један производни погон нису отворили да запосле становнике вец примају своје на ХЕ. Наравно обавеза им је да за изборе обезбеде, натјерају фамилију и комшије да гласају за њих и то сликају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јана

23.08.2022 09:14

Дијете сам палог борца, завршила Педагошки факултет са просјеком 9.16, имам 17 одбијеница на конкурс. Срамота је шта се дешава у образовању. Браво Јелена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нора

23.08.2022 09:19

Добро јутро ... и лаку ноћ! Много је касно, све је разорено. А кад се погледамо на сваком кораку какви смо, нисмо боље ни заслужили. Сам олош и шљам. "На гробљу ће изнићи цвијеће, за далеко неко покољење."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постарка

23.08.2022 09:36

Јелена у пости се доводе и цланови породице. Све су приватизовали. Постављају на радна места без струцне спреме. Хоцете ли то све преиспитати или је то само бла бла предизборне прица за куповину гласова? Све је корумпиран све треба испитати и оцистити црвени накот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ.

23.08.2022 09:39

Колико се дјеце упише "преко везе".Зашто се не борите и против тога.Изађе списак примљених ученика,па се појави још 25% "падобранаца".Па се такви ругају вриједној дјеци.Све су вриједности поремећене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

проблем

23.08.2022 10:02

Највеци је проблем крадја избора.Вецину гласова са села контролису и покраду сваке године.И како да их побједис на изборима.Кад уведу елwктронску контролу за гласање бице наде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

23.08.2022 10:19

Данашња реалност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

23.08.2022 10:51

Све је тачно што Сте рекли, али није то случај само у школству него у цијелом јавном сектору. Они ће опет побједити (СНСД, ХДЗ и СДА) захваљујући управо оваквим стварима које сте Ви овдје изнијели. Поштована Јелена, знају се налогодавци, али ви из Опозиције подузмите нешто да се томе стане на пут законски, да се санкционишу налогодавци и извршиоци, па и они у опозиционим странкама који то чине, а чине.Сви ми то здушно гледамо и нико ништа не предузима тако да су ту и сами грађани саучесници. У противном ствари ће се понављати од избора до избора и ту онда краја нема. Ментални склоп грађана, могу слободно рећи, цијеле БиХ је такав да одговара владајућим. Питање је да ли постоји критична маса која другачије мисли и хоће ли изаћи у пуном капацитету на изборе 02 октобра која би могла донијети промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

23.08.2022 14:04

Тако је Јелена, доле државна корупција, непотизам, угњетавање и кулућење властитог народа, од стране режима!! Живјела Јелена! наша будућа предсједнице слободне и праведне РС!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

23.08.2022 16:45

Пола наставника и професора који су стекли дипломе у задњих 20 година је неписмено поцевси од Наталије министарке ИСТАКЕЛА СЕ ПРАВО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

24.08.2022 10:38

Постована, све је тацно сто сте рекли. Али, уз дузно постовање, ту има једна доза лицемјерства. Засто? Зато сто многи кадрови потицу са приватних факултета, а ви се не бавите тиме коме они припадају. Знаци, критикујете посљедице , а на узроке змирите. Осим тога, стање на дрз. фак. је такодје лосе јер се фаворизују неки студенти од првог до посљедњег испита и тако постају одабрани припадници академске заједнице. Јос једна карактеристика дрзавног фак. која је неприхватљива, а то је рад студентске слузбе и понасање њених радника. Нпр, долази студент из Требиња на Пале да пријави испит . Закасни 5 мин, јер студ.слузба не прима висе студенте те групе. Мора да цека сутрадан. Знате ли ви колика је то удаљеност и какве су саобрацајне везе? А, сто се тице сколе, такодје је лицемјерно тразити од просвјетара то сто ви тразите јер је то цисти мазохизам. Знате ли да плата просвјетног радника зависи од броја цасова( док сви други у сколи) имају цијелу плату? Знате ли да це вам бити смањен број цасова ако се побуните? Знате ли колико људи иде у околне градове, до којих уопсте не постоји редовна аутобуска линија, да дрзи цасове? Сад цу вам насликати: устајање у шест, спремање, излазак на цесту, стопирање и возња 50 км, настава, повратак- исто. Сутрадан исто тако.Покусајте замислити. Све васе, и било ције, сугестије, о насем понасању су и нама самима познате али су немогуце за реализовати. А конкурси...интервјуи....све је рецено хиљаду пута. Мозда, кад се пензионису након 40 година, ови сто су тако примљени, мозда неко и поцне схватати озбиљно образовање и знацај наставног кадра.

ОДГОВОРИТЕ