Trivićeva upozorava: Zaustavite udomljavanje stranačkih vojnika u škole

...Dragi naši učitelji, nastavnici, profesori, vi ste intekektualci, vi našu djecu treba da vaspitate i obrazujete u duhu slobodoumlja, a ne da budu podanici onih koji im nisu ni do koljena. Moramo se boriti protiv svih koji kaljaju naše dostojanstvo i ugrožavaju egzistenciju, slobodu i budućnost naše djece – poručila je Trivićeva. 

Republika Srpska 23.08.2022 | 10:00
Trivićeva upozorava: Zaustavite udomljavanje stranačkih vojnika u škole

- U posljednje vrijeme sve češće mi dolaze mladi kadrovi raznih pedagoških profila, koji od mene traže zaštitu i zalaganje za njihova zakonom i ustavom zagarantovana prava. Njihovo pravo na rad je ugroženo od strane direktora škola, koji su kadrovi stranaka na vlasti, kao i konkursnih komisija koje boduju kandidate onako kako to direktor škole naloži. Oni tvrde da  se i prije raspisivanja konkursa u pojedinim školama već zna ko će biti prvi na listi – rekla je Jelena Trivić, narodni poslanik. 

Trivićeva kaže da se primaju stranački vojnici koji su morali obezbijediti mimimum 100 sigurnih glasova, a po pravilu imaju najniži prosjek tokom studiranja od svih kandidata. 

- Ti kandidati dobijaju pitanja i odgovore koji će biti na testu, a konkursna komisija ih "časti" maksimalnim brojem bodova na intervjuu, dok se ostalim kandidatima daje samo minimalni broj bodova koje je predvidio pravilnik o prijemu radnika. Skoro na svim konkursima, oni koji se unaprijed odrede da prođu, imaju najveći broj bodova na testu i intervjuu, te njihovo pokazano znanje bude veće čak i od znanja studenata generacije – rekla je Trivićeva. 

Ona dodaje da je obraćenje prosvetnoj inspekciji, koja takođe dolazi iz redova stranaka režima, uzaludno, jer ona samo proceduralno izađe i konstatuje da je sve u skladu sa pravilnikom, a u detalje ne zalazi, niti smije da zalazi. 

- Svjedoci smo i odgađanju raspisivanja konkursa po školama, na upražnjena radna mjesta. Primaju se stranački vojnici na rok do 60 dana, odnosno do  realizacije konkursa, kako bi se smanjila konkurencija, a onda se raspiše konkurs na koje ti isti budu primljeni ili neko još podobniji. Praksa namještanja konkursa mora prestati, zakonom i Ustavom zagarantovana prava kandidata se ne smiju kršiti, čime dalje urušava i onako urušeni vaspitno-obrazovni sistem, a samim tim upropaštavaju i dovode u pitanje budućnost naše djece i Republike Srpske – rekla je Trivićeva. 

Ona ističe da će na sva saznanja o namještanju konkursa podnijeti krivične prijave protiv članova konkursnih komisija i direktora škola, kao njihovih nalogodavaca, kako bih zaštitila pravo svih koji su konkursom oštećeni. 

- Obraćam se i svim prosvjetnim radnicima, koji pristaju da budu pioni direktora škole, da ne rizikuju svoj posao, jer će oni biti jedini odgovorni za zloupotrebe i nezakonite radnje, a zarad ličnih interesa direktora i interesa stranaka iz kojih oni dolaze. Dragi naši učitelji, nastavnici, profesori, vi ste intekektualci, vi našu djecu treba da vaspitate i obrazujete u duhu slobodoumlja, a ne da budu podanici onih koji im nisu ni do koljena. Moramo se boriti protiv svih koji kaljaju naše dostojanstvo i ugrožavaju egzistenciju, slobodu i budućnost naše djece – poručila je Trivićeva. 

(BN)

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

GTI

23.08.2022 08:06

Pobjedi u svojoj MZ prvo pa onda Dodiku na crtu

ODGOVORITE
Name

Срби

23.08.2022 09:01

Сачекај 3. октобар да видиш како ће помести твог газду.

Name

Re

23.08.2022 09:50

Smradu kada Jelenu spiminjes,trebas ustati.

Name

GTI

23.08.2022 12:22

Ajd sacekacemo i 3.oktobar pa da vidimo sta ce vam sad biti izgovor,garant opet pokrali,potkupili.

Name

Hehe

23.08.2022 08:09

Možda, ali je mnogo više onih što ti ne dolaze.

ODGOVORITE
Name

Re

23.08.2022 10:07

Misliš uhljeba jado konobarica kod Gere pjevača radi u Ministarstvu prosvjete kao pravnik sa kvazi diplomom jel to tebi normalno hehe eeeeeeeeeee tugo ...

Name

BL

23.08.2022 08:13

Sve je tačno, konkurisala nekoliko puta , unaprijed se već zna ko će biti primljen.

ODGOVORITE
Name

Profesor

23.08.2022 08:16

Bravo Jelena , predsjednice naša ! Bog te živio na mnogaja ljeta !

ODGOVORITE
Name

Goran

23.08.2022 08:16

Ovakav pravilnik to omogucava jer nije bitan uspjeh tokom studija i koliko si na birou,mije jajte pravilnik

ODGOVORITE
Name

re

23.08.2022 08:57

Kakv uspjeh. Pa svi na privatnim fakultetima će imati bolji uspjeh.

Name

Да

23.08.2022 08:58

Ти измишљени интервјуи пред као некаквом комисијом су подлога за намјештање јер ту су бодови против којих се тешко борити. То под хитно захтјев у НСРС за укидање тог измишљеног чуда.

Name

Dinamo

23.08.2022 08:33

Limovi i radna obaveza akademskim i medijskim radnicima ... Mediji mogu cuvati inventar spoznaje da je rad potreban, akademici moraju na rad ... Drugo sve fisija i haos ... I propast udomljavajucih politika ...

ODGOVORITE
Name

Odgovor

23.08.2022 08:33

Zaustavi ti, to od tebe očekujemo, ti obećavaš!

ODGOVORITE
Name

RAD

23.08.2022 08:42

Manje trusno drustvo sa XXI nivom, nasa strana ... RAD na stabiliziaciji ... Konkretni proizvodi po portalima, novinama i izvjestaji ... Skola kao zivo bice ... RAD akademije, univerziteta na sistemimama i materijalnim resursima, koji imaju lekovitu spoznajnu ulogu za ovo vreme i civilizaciju ... Energija (mogucnost, sposbnost), dinamo limovi ... Antispin systems, Kaspersky ... Fisija umara, narocito oko generatora ... Savrsenosti, th spoznaja, ali i nirvana ...

ODGOVORITE
Name

mihail

23.08.2022 08:44

Opozicija dolazi na miting zbog prodaje Alumine, a uprava Alumine, pred izbore, zaposlila novih 50 radnika, pripadnika crvene sekte .

ODGOVORITE
Name

N-N

23.08.2022 09:00

Kako ce profesori I nastavnici uciti djecu pravim vrijednostima kad su I Sami dosli na pozicije preko stranke. U Samcu svjez primer zaposljavanja,u opstini SDS clanovi a u katastar SNSD Kadar.

ODGOVORITE
Name

+

23.08.2022 09:02

TAKO JE JELENA. MNOGO VIŠE JE NJIH, KOJI NE DOĐU, DO TAKO POŠTENE,. STRUČNE I HUMANE OSOBE. ODAVNO SNSD-ovi HARAJU I SVE SU UNIŠTILI U RS. KAD UNIŠTE O B R A Z O V N I SISTEM, ostalo je lako. SVE PRIJAVITI I PO ZAKONU KAZNITI. OVAJ R A K ĆE BITI TEŠKO IZLIJEČITI. Svi ćemo na svoj način pomoći. DOVOLJNO JE DA IMA TAKO JEDNA MUDRA G L A V A, A IMA IH JOŠ, ZA POČETAK. OD GLAVE SVE ZAVISI. Nestranački. Penz. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Skolski covjek

23.08.2022 09:04

Ne moze se to zaustaviti, ali cemo zato platiti cijenu preko unistavanja obrazovanja. Dok su ministri kao Rajcevic i N. Trivic, totalne neznalice, tako ce biti. Sve diplome prosvjetnih radnika sa privatnih univerziteta su kupljene "legalno" (pokrivene papiroliski), kada takvi udju u nastavu tu je kraj obrazovanju. Ali svi imaju prednost nad onima koji su najbolji studenti bili. Drugo, svi privatni univerziteti su velikodusno akreditovani, cak i Slobomir P univerzitet i Cickova nazovi visoka skola. Tu se stavlja tacka, gasi svjetlo i udara posljednji ekser u mrtvacki sanduk obrazovanja.

ODGOVORITE
Name

BL.

23.08.2022 09:32

Sve tačno rečeno.Odavno je svjetlo ovdje ugašeno,sanduk je već i zakopan.Na konkursu od 20-tak ljudi,primljena ona sa prosjekom 6 i nešto,treća sa prosjekom 9,7 i nešto.Žalila se i ništa.To je ovdje,na žalost normalno.

Name

Ре

23.08.2022 10:35

Тачно тако је све и зато 02.10. Сви на биралишта јер само масовност ово чудо може зауставити. Мафијашка хоботница захватила РС уздуж и попријеко. Криминал и корупција заштитни знак СНСД секте.

Name

Rade VG

23.08.2022 09:14

Draga buduca predsjednice Srpske, u malom Višegradu banda rezimska je zadnjih 15 dana na HE Višegrad primila 40 vojnika odnosno bojovnika sekte bez konkursa! Vazno je samo imati crvenu i jos poneku satelitsku knjizicu tipa SPS, SP. Visegrad je pust gradić. Sve sto vrijedi mlado i srednje dobi bježi od pošasti zvane SNSD i njihovih jurisnika. Niti jedan proizvodni pogon nisu otvorili da zaposle stanovnike vec primaju svoje na HE. Naravno obaveza im je da za izbore obezbede, natjeraju familiju i komšije da glasaju za njih i to slikaju.

ODGOVORITE
Name

Jana

23.08.2022 09:14

Dijete sam palog borca, završila Pedagoški fakultet sa prosjekom 9.16, imam 17 odbijenica na konkurs. Sramota je šta se dešava u obrazovanju. Bravo Jelena

ODGOVORITE
Name

Nora

23.08.2022 09:19

Dobro jutro ... i laku noć! Mnogo je kasno, sve je razoreno. A kad se pogledamo na svakom koraku kakvi smo, nismo bolje ni zaslužili. Sam ološ i šljam. "Na groblju će iznići cvijeće, za daleko neko pokoljenje."

ODGOVORITE
Name

Postarka

23.08.2022 09:36

Jelena u posti se dovode i clanovi porodice. Sve su privatizovali. Postavljaju na radna mesta bez strucne spreme. Hocete li to sve preispitati ili je to samo bla bla predizborne prica za kupovinu glasova? Sve je korumpiran sve treba ispitati i ocistiti crveni nakot!

ODGOVORITE
Name

BL.

23.08.2022 09:39

Koliko se djece upiše "preko veze".Zašto se ne borite i protiv toga.Izađe spisak primljenih učenika,pa se pojavi još 25% "padobranaca".Pa se takvi rugaju vrijednoj djeci.Sve su vrijednosti poremećene.

ODGOVORITE
Name

problem

23.08.2022 10:02

Najveci je problem kradja izbora.Vecinu glasova sa sela kontrolisu i pokradu svake godine.I kako da ih pobjedis na izborima.Kad uvedu elwktronsku kontrolu za glasanje bice nade.

ODGOVORITE
Name

Jovica

23.08.2022 10:19

Današnja realnost

ODGOVORITE
Name

Da

23.08.2022 10:51

Sve je tačno što Ste rekli, ali nije to slučaj samo u školstvu nego u cijelom javnom sektoru. Oni će opet pobjediti (SNSD, HDZ i SDA) zahvaljujući upravo ovakvim stvarima koje ste Vi ovdje iznijeli. Poštovana Jelena, znaju se nalogodavci, ali vi iz Opozicije poduzmite nešto da se tome stane na put zakonski, da se sankcionišu nalogodavci i izvršioci, pa i oni u opozicionim strankama koji to čine, a čine.Svi mi to zdušno gledamo i niko ništa ne preduzima tako da su tu i sami građani saučesnici. U protivnom stvari će se ponavljati od izbora do izbora i tu onda kraja nema. Mentalni sklop građana, mogu slobodno reći, cijele BiH je takav da odgovara vladajućim. Pitanje je da li postoji kritična masa koja drugačije misli i hoće li izaći u punom kapacitetu na izbore 02 oktobra koja bi mogla donijeti promjene.

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

23.08.2022 14:04

Tako je Jelena, dole državna korupcija, nepotizam, ugnjetavanje i kulućenje vlastitog naroda, od strane režima!! Živjela Jelena! naša buduća predsjednice slobodne i pravedne RS!!

ODGOVORITE
Name

Dr

23.08.2022 16:45

Pola nastavnika i profesora koji su stekli diplome u zadnjih 20 godina je nepismeno pocevsi od Natalije ministarke ISTAKELA SE PRAVO!

ODGOVORITE
Name

Profesor

24.08.2022 10:38

Postovana, sve je tacno sto ste rekli. Ali, uz duzno postovanje, tu ima jedna doza licemjerstva. Zasto? Zato sto mnogi kadrovi poticu sa privatnih fakulteta, a vi se ne bavite time kome oni pripadaju. Znaci, kritikujete posljedice , a na uzroke zmirite. Osim toga, stanje na drz. fak. je takodje lose jer se favorizuju neki studenti od prvog do posljednjeg ispita i tako postaju odabrani pripadnici akademske zajednice. Jos jedna karakteristika drzavnog fak. koja je neprihvatljiva, a to je rad studentske sluzbe i ponasanje njenih radnika. Npr, dolazi student iz Trebinja na Pale da prijavi ispit . Zakasni 5 min, jer stud.sluzba ne prima vise studente te grupe. Mora da ceka sutradan. Znate li vi kolika je to udaljenost i kakve su saobracajne veze? A, sto se tice skole, takodje je licemjerno traziti od prosvjetara to sto vi trazite jer je to cisti mazohizam. Znate li da plata prosvjetnog radnika zavisi od broja casova( dok svi drugi u skoli) imaju cijelu platu? Znate li da ce vam biti smanjen broj casova ako se pobunite? Znate li koliko ljudi ide u okolne gradove, do kojih uopste ne postoji redovna autobuska linija, da drzi casove? Sad cu vam naslikati: ustajanje u šest, spremanje, izlazak na cestu, stopiranje i voznja 50 km, nastava, povratak- isto. Sutradan isto tako.Pokusajte zamisliti. Sve vase, i bilo cije, sugestije, o nasem ponasanju su i nama samima poznate ali su nemoguce za realizovati. A konkursi...intervjui....sve je receno hiljadu puta. Mozda, kad se penzionisu nakon 40 godina, ovi sto su tako primljeni, mozda neko i pocne shvatati ozbiljno obrazovanje i znacaj nastavnog kadra.

ODGOVORITE