Данас кишовито вријеме, могуће локалне непогоде

 - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити претежно облачно вријеме, од средине дана очекују се пљускови са грмљавином, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

Босна и Херцеговина 23.08.2022 | 08:35
Данас кишовито вријеме, могуће локалне непогоде

Прије подне биће умјерено до претежно облачно вријеме уз краће сунчане периоде и повремену слабу кишу понегдје, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Херцеговини сунчано и топлије, а од средине дана могућ је развој облака који ће донијети пљускове са грмљавином. Пљускови ће се ширити од југа ка централним и источним предјелима, а понегдје су могуће и локалне непогоде.

Касније послије подне и увече повремене кише и пљускова са грмљавином биће и понегдје на сјеверу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова.

Максимална температура ваздуха биће од 21 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Јутрос је претежно облачно виријеме, понегдје је забиљежена слаба киша или росуља, док је у Херцеговини претежно ведро, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Хан Пијесак, Гацко, Мраковица, Чемерно и Ливно 13, Соколац и Дринић 14, Мркоњић Град, Калиновик, Невесиње и Шипово 15, Сарајево, Тузла, Нови Град, Сребреница, Бихаћ, Бугојно, Дрвар, Јајце и Рибник 16 степени Целзијусових.

У Бањалуци, Добоју, Приједору, Српцу, Градачцу и Билећи јутрос је измјерено 17 степени, у Бијељини, Зворнику, Вишеграду, Фочи и Рудом 18, Требињу 19, те у Мостару 22 степена Целзијусова. 

(Срна Фото: Профимедиа) 

Коментари / 0

Оставите коментар