Хоће ли народ ово казнити: Нерад им дебело плаћен!

Рад БиХ политичара у мандату 2018.- 2022. година обиљежиле су бројне опструкције, блокаде, застоји, нерад, и нефункционалност државног апарата, али према процјенама аналитичара највише је заказао Савјет министара, због чега је проглашен и за најгори састав у историји. 

Босна и Херцеговина 22.08.2022 | 20:46
Хоће ли народ ово казнити: Нерад им дебело плаћен!

Министри Савјета министара БиХ у овом мандату редовно су засједали 54 пута. Према подацима Парламентарне скупштине БиХ од краја 2019. До данас, тек 10 законских приједлога дошло је из ове институције,док их је у мандату било укупно 68. Само 8 закона је донесено и објављено, 1 приједлог закона, закон о јавним набавкама је у процедури, док је закон о Високом судском и тужилачком савјету одбијен.

Због овако лоше статистике која показује нерад, опстукције, блокаде и нефункционалност државног апарата многи аналитичари али и грађани БиХ овај сазив Савјета министара оцјењују као најгорим у историји.

То сматра и предсједник СДС-а Мирко Шаровић који истиче да је њихов допринос на челу са предсједавајућим Савјета министара БиХ Зораном Тегелтијом овој земљи и њеним грађанима никакав. 

"Тегелтија се показао да је незрео, непособан, за ову позицију, он је једна безлична личност која није обиљежила ово вријеме, а имао је шансу. То је одлична прилика за доказивање и напросто мислим да није водио овај тим. Они су дјеловали као раштиман оркестар, свако је вукао на своју страну и нису изњедрили ни један закопн како треба. Тако да ово је састав за заборав, нажалост појавили су се, а бољи бе било да се у оваквом саставу никад не појаве", казао је Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Да ће овај сазив Савјета министара остварити овако лоше резултате, могло се наслутити већ у првим мјесецима њиховог , условно речено рада, јер се на формирање власти у БиХ од провођења избора чекало годину дана.

С тим у вези, уредник портала „Бука“ Александар  Трифуновић каже да свака заједничка институција на нивоу БиХ на најбруталнији могћи начин показује суштину данашње политике, што је подјела плијена. 

„ Ту обичан грађанин уопште није тема. Тако дата влада није ни Српска, ни Хрватска ни Бошњачка, то је влада политичких партија, она испуњава интересе политичких групација и ту се уради за људе оно само што се мора. Мислим да нико не може бити задовољан и да управо због тога избори који долазе требају да буду прилика да се казни оволики нерад. Да се казни оволика снисходљивост према обичним људима и њиховим потребама, јер ова Влада укључујући и ентитетске владе готово да је урадила најлошији посао до сада“, истакао је Александар Трифуновић, уредник портала "Бука".

Да ли ће грађани на предстојећим изборима казнити оваква понашања политичара који су за свој нерад дебело плаћени, остаје нам да видимо и да се надамо да су грађани свјесни да је на овом нивоу власти  урађено јако мало или ништа, по питању европског пута БиХ, економских мјера, бољег стандардна живота грађана, школства, здравства и свега другог чији је списак поприлично дуг и нетакнут од стране политичара. 

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Татар

22.08.2022 19:18

Народ их неће казнити јер је и сам жестоко кажњен самим доласком на власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пото

23.08.2022 05:10

Па то и јесте поента, да се нерадом казне они који желе унитарну БиХ. Видите да све у заједничким органима једнострано и направљено да БоОшње доминирају. Само блокирати све процесе док не почну поштовати Српску

Name

Борис

23.08.2022 09:25

Питање није " хоће ли народ ово казнити ??" Право питање гласи " да ли ће опозиција успјети да спријечи крађу гласова". Изборе не добијају гласачи, већ бројачи

Name

станко

22.08.2022 19:38

Најгори савјет министара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема

22.08.2022 19:45

Већих лопова од вас. Сви сте одвратни, никад гори и криминални сазив министара. Крај вам је 2.10.2022 године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

22.08.2022 20:40

Сто цмерате, победите га. У 18 година било је висе избора и није вам успело победити. Мозда се цудо деси уз помоц странаца, као сто су британци, па вам овог пута опали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2022 22:02

Тегелтија је тајкун милионер, никада он није радио за народ. Залосно је сто је народ дозволио да нерадници у Савјету министара примају велике плате за нерад. Доле милионери из политицких партија!!!

Name

Невесиње

23.08.2022 00:02

Не дирајте Кокошара окружио се УДБО из Невесиња женином родбином.

Name

ре Мирослав

23.08.2022 05:06

О каквим Британцима пишеш? Па Миле је свачији није народ више наиван.То његово србовање и путовање у Русију више не пролази.

Name

Пото

23.08.2022 05:13

Побједиће мало сутра. Примају Шмита и критикују блокаде због наметања и унитаризације. Погрешна политика опозиције и немање српске алтернативе СНСД држе на власти.

Name

Ре Мирослав

23.08.2022 05:59

Па будало И боту, ко је дошао на власт помоћу странаца, твој дашак са Балкана. Зар није тако глупи Мирославе.

Name

Ре Мирослав!

23.08.2022 08:40

А ко је твог идола довео на власт? Ко је био његов савезник када је долазио на власт? Ко је оно са црвеним тепихом и цвијећем у Бањалуци дочекивао разне странце? Ко је оно говорио да је то дашак свјежег вјетра на балкану? Ко је оно Мирославе српске хероје називао злочинцима који требају ићи у Хаг? Ко оно јавно у камеру усред Сарајева рече да он добро зна шта је било у Сребреници? Ко је оно говорио коме је до славе нека иде у СДС? Ко је једини из РС,учествовао у свим,али баш свим преносима надлежности на БиХ ниво и по чијем налогу? Ко је оно ,уз помоћ високог представника, смјенио легално изабраног председника РС Николу Поплашена да би се дочепао фотеље? Ко се шепурио по НАТО носачу и тражио да се БиХ прими у НАТО? Није јадно што постоје људи који испирају мозак као ти али је жалосно што смо постали толико заборавни. Народ који је свијету дао толико умних и мудрих људи постао је талац разноразних политичких протува,папака,грешника који славе земаљске "богове", који вешто манипулишу са њим! Али сам сигуран да има и оних који нису све заборавили а октобар је близу даће Бог ,онај прави и једини,да и овај несретни народ крене у бољу будућност.

Name

Недо Бибац

22.08.2022 22:10

Именујте цланове Савјета министара, будите мало детаљнији. 95% бирацког тијела не зна ни ко је у сазиву. Да народ за кога да не гласа,а не да остајете недорецени у сваком цланку... Имена господо, имена...

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је то

23.08.2022 05:19

Али ај ти то њему и докажи. Што мање БиХ то више Р Српске и обрнуто за шта се бори Мирко. То је 1 од разлога што Додик дрма овом Р Српском 16 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,то је то

23.08.2022 09:10

Који не то разлог што Додик опстаје?!Будите конкретнији,па наведите да Дудук остаје на власти,првенствено захваљујући странцима који Србе не подносе,зато су га и довели,да нас уништи.Затим,крађа изборна,куповина папака,куповина гласова новцем народа...Ко још није видио,сав криминал,издаје,и арчења добара Републике Српске,тај треба доообро да се забрине за себе.Ваљда је јасно да нам у власти нису потребни они који нас стихијски уништавају,и раде само за себе,а,на штету народа и Републике Српске!!!

Name

Милан

23.08.2022 05:45

Треба навести више ралога који су довели до слабих резултата од којих су два најзначајнија а субјективне су природе, први константна опструкција цијелу 2019.годину од стране СДС-а, ПДП-а, ДФ-а и СДА и у 2021.години прописивање вербалног деликта за србе. Појава епидемије корона и криза у Украјини су такође довели до озбиљних поремећаја али ајде да кажемо да у сваком периоду настају одређени глобални проблеми који се рефлектују на сваку земљу па то приликом давања оцјене стања за протекли четверогодишњи период не узимамо као разлоге да неби опозиција рекла па и ми смо у свом мандату имали неке пратеће глобалне проблеме. Али зато опструкције читаву 2019.годину и увођење вербалног деликта 2021.године су разлози који би тотално пореметили и рад кабинета Ангеле Меркел а камоли неке квази државице као што је БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

23.08.2022 06:49

Никога народ неће казнити јер је народ кваран, љубоморан и пакостан, мазохистичког менталитета, и воли ове што их лажу, варају и краду деценијама. Једино кога има херца да казни су људи који устану сами против режима. Попљуваће и смијаће се појединцу из сопствених редова који стисне муда да изађе и протестује сам против система, сједиће у ћошковима по парковима и ћумезима, цврцкати ону јефтину лошу пивчугу и говорити јес видио јест онај будала пуко. Раскопаваће му по прошлости и приватном животу, пришуваће му погрдне надимке, иако и они сами нису задовољни системом и желе промјене. Појединац сад кад би изашао пред зграду Владе или Предсједника са транспарентом нпр доле корумпирана криминална наркомафијашка власт, 99% људи би га гледало као лудака и некакву пукотину, правили би два корака у страну кад би пролазили поред, и коментарисали како је заправо тај тип наркоман, пијанац, психички болесник, страни плаћеник, издајник итд, иако у подсвијести знају да је парола на транспаренту тачна. Не знам који је стручан назив за такав ментални склоп једног друштва, али то је нажалост тако. Пораз друштва и стање које треба системски лијечити. Мање се народ бојао Турака него што се боји ових данас. Не смију прднути ни оном што доноси рачуне за неуставну ртв претплату а камоли нешто више. Кукавичлук никад виђен у Србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Истина

23.08.2022 11:17

Браво, друже. Све што си написао потписујем, и то подебљано!!! Ми, као, појединци из српског народа смо политички неписмени, неодговорни према будућим генерацијама, лако поткупљиви, кварљиви за шаку марака, који смо спремни заборавити и на достојанство, морал и православље. Брзо ми заборависмо на погинуле у рату, на мајке у црнини, на рањене младиће који немају помоћи ни од кога. Клањамо се такунима и лоповима и кревељимо на глупости које изваљују квазиполитичари, хијене у људском лику. Даће Бог да испод "шљиве" остане само оно што је честито, па да кренемо испочетка.

Name

Народ

23.08.2022 08:00

Неће ово казнити јер ће опет гласати за њих и поново ће они побједити (СНСД, ХДЗ и СДА), живи били па видјели. Казна од народа може бити само ако постоји критична маса која је против њих и да иста масовно изађе на изборе и гласа за опозиционе кандидате, у противном они 100% побјеђују, запамтите ово. Менталитет грађана више иде у прилог владајућим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мик

23.08.2022 09:04

Ре Истина Уман си човјек, добра анализа овог нашег народа и његовог менталног склопа..

Name

БОБА

23.08.2022 08:47

ПАР ФРАЗА, ПРЕВРТАЊЕ ПАПИРА, СЛИКАЊЕ, ЛАГАЊЕ,НЕ РАД НАДОБУДНОСТ И СВЕ ЈЕ ЊИХОВО.ПУНИ СУ КО БРОДОВИ ЗАТО СУ ТУ ГДЈЕ ЈЕСУ.

ОДГОВОРИТЕ