У Приједору воз ударио у возило, једно повријеђено

У приједорском насељу Тополик на пружном прелазу десила се саобраћајна незгода. Како смо сазнали, путнички воз ударио је аутомобил у покрету. 

Република Српска 22.08.2022 | 20:13
У Приједору воз ударио у возило, једно повријеђено

Путнички воз који се кретао на релацији Приједор-Бања Лука ударио је данас око 16 часова аутомобил на пружном прелазу у насељу Тополик.

Од силине удара доставно возило марке „Пежо“ завршило је у каналу поред пруге и на истом је причињена већа материјална штета.  Повријеђено лице превезено је колима Хитне медицинске помоћи у Општу болницу „Доктор Младен Стојановић“ .  

Мјештани Тополика згрожени овом саобраћајном несрећом истичу да страхују за своју безбиједност будући да се на истом пружном прелазу већ годинама дешавају саобраћајне несреће које нажалост  односе људске животе.

Увиђај су обавили полицијски службеници ПС за безбједност саобраћаја Приједор, а на лицу мјеста били су присутни и представници Жељезница Републике Српске.

Предузеће "Жељезнице Републике Српске" (ЖРС) саопштило је да је прелаз "Тополик" код Приједора, гдје је данас путнички воз налетио на аутомобил, осигуран саобраћајним знацима и троуглом прегледности, као и да је машиновођа реаговао по прописима, али да се удес није могао избјећи.

Машиновођа је видјевши возило на путном прелазу поступио по прописима, давао звучне сигнале упозорења и приступио кочењу, али, нажалост, удес се није могао избјећи – додаје се у саопштењу.

(БН  Фото:Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОР

23.08.2022 05:31

Приједор је град без Приједорчана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрл

23.08.2022 20:12

Вала си дао дијагнозу скидам капу.

Name

Комсо

23.08.2022 05:59

Бас Трагедија,возови се крецу ријетко и да се то деси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.08.2022 08:16

У РС возови висе згазе путника него сто превезу.

Name

Здравко

24.08.2022 07:49

.асиновода нити железнице рс не сносе никакву одговорност бахата вожње и неодговорно возача нај чешће доводи до оваквих случајева ја сам лично био у ситуацији где сам у задуженим избио рампу и нашао се између воза и рампе тад није било светла а комби из супротне стране чекао воз да прође са дугим светлима нисам видио рампу ал ја сам крив кад сам видио да комби што сто и ја нисам стао

Name

Србислава

24.08.2022 08:03

Чуј воз ударио. Ваљда је ауто на знакове требао стати Поглдати.... Возач је крив. Бахатост нас убија Бахатост,препотентност,надобудност ,твгдоглавост,нас убија... Како само смеће бацамо... Тешко будалама до памети