U Prijedoru voz udario u vozilo, jedno povrijeđeno

U prijedorskom naselju Topolik na pružnom prelazu desila se saobraćajna nezgoda. Kako smo saznali, putnički voz udario je automobil u pokretu. 

Republika Srpska 22.08.2022 | 20:13
U Prijedoru voz udario u vozilo, jedno povrijeđeno

Putnički voz koji se kretao na relaciji Prijedor-Banja Luka udario je danas oko 16 časova automobil na pružnom prelazu u naselju Topolik.

Od siline udara dostavno vozilo marke „Pežo“ završilo je u kanalu pored pruge i na istom je pričinjena veća materijalna šteta.  Povrijeđeno lice prevezeno je kolima Hitne medicinske pomoći u Opštu bolnicu „Doktor Mladen Stojanović“ .  

Mještani Topolika zgroženi ovom saobraćajnom nesrećom ističu da strahuju za svoju bezbijednost budući da se na istom pružnom prelazu već godinama dešavaju saobraćajne nesreće koje nažalost  odnose ljudske živote.

Uviđaj su obavili policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor, a na licu mjesta bili su prisutni i predstavnici Željeznica Republike Srpske.

Preduzeće "Željeznice Republike Srpske" (ŽRS) saopštilo je da je prelaz "Topolik" kod Prijedora, gdje je danas putnički voz naletio na automobil, osiguran saobraćajnim znacima i trouglom preglednosti, kao i da je mašinovođa reagovao po propisima, ali da se udes nije mogao izbjeći.

Mašinovođa je vidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali, nažalost, udes se nije mogao izbjeći – dodaje se u saopštenju.

(BN  Foto:Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ПРИЈЕДОР

23.08.2022 05:31

Приједор је град без Приједорчана.

ODGOVORITE
Name

Drl

23.08.2022 20:12

Vala si dao dijagnozu skidam kapu.

Name

Komso

23.08.2022 05:59

Bas Tragedija,vozovi se krecu rijetko i da se to desi.

ODGOVORITE
Name

Re

23.08.2022 08:16

U RS vozovi vise zgaze putnika nego sto prevezu.

Name

Zdravko

24.08.2022 07:49

.asinovoda niti železnice rs ne snose nikakvu odgovornost bahata vožnje i neodgovorno vozača naj češće dovodi do ovakvih slučajeva ja sam lično bio u situaciji gde sam u zaduženim izbio rampu i našao se između voza i rampe tad nije bilo svetla a kombi iz suprotne strane čekao voz da prođe sa dugim svetlima nisam vidio rampu al ja sam kriv kad sam vidio da kombi što sto i ja nisam stao

Name

Србислава

24.08.2022 08:03

Чуј воз ударио. Ваљда је ауто на знакове требао стати Поглдати.... Возач је крив. Бахатост нас убија Бахатост,препотентност,надобудност ,твгдоглавост,нас убија... Како само смеће бацамо... Тешко будалама до памети