Откривено: Ево ко стоји иза убиства Дарије Дугин

- Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) оптужила је данас украјинске специјалне службе за убиство руске новинарке и политиколога Дарије Дугине, кћерке утицајног руског филозофа Александра Дугина.

Свијет 22.08.2022 | 14:50
Откривено: Ево ко стоји иза убиства Дарије Дугин

ФСБ је саопштила да је расветлила убиство Дугине, уз тврдњу да га је починила држављанка Украјине Наталија Вовк, која је у Русију допутовала 23. јула 2022. године заједно са кћерком.

Према наводима ФСБ, након убиства, њих две су отишле у Естонију, преко Псковске области, преноси Интерфакс.

У извештају ФСБ се каже да је Вовк, ради организовања убиства Дугине и добијања информација о њеном начину живота, са ћерком изнајмиле стан у Москви у кући у којој је Дугина живела.

"Утврђено је да су злочин припремиле и починиле украјинске специјалне службе. Поцинилац је држављанка Украјине Вовк Наталија Павловна, рођена 1979. године, која је у Русију стигла 23. јула 2022. године заједно са кћерком Шабан Софијом Михајловном, рођеном 2010 године", наводи ФСБ.

Како истиче ФСБ, како би пратила Дугину, Вовкова је користила аутомобил "мини купер", а при уласку у Русију коришћене су регистарске таблице самопроглашене Доњецке Народне Републике, у Москви казахстанске таблице, а при изласку украјинске таблице.

Вовкова и ћерка су, на дан убиства, биле на књижевно-музичком фестивалу, на којем је Дугина била почасни гост, додаје ФСБ.

Истражни комитет Русије саопштио је раније да подаци до којих се дошло у истрази показују да је злочин у којем је погинула Дугина био раније планиран и наручен.

Утврђено да је експлозивна направа била постављена испод седишта возача, а Дарја Дугина која се налазила за воланом погинула је на лицу места, наводи се у саопштењу које је пренео Спутњик.

Дарја Дугина, политиколог и новинарка, ћерка познатог руског филозофа Александра Дугина, погинула је у суботу увече код села Бољшије Вјаземи у Москвској области, када је активирана експлозивна направа која је подметнута у њено возило.

(Тањуг Фото: Инвестигативе Цоммиттее оф Руссиа виа АП)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Твртко

22.08.2022 13:04

Ко се маца лата од маца и гине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

22.08.2022 16:19

Бице тога јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби РС

22.08.2022 23:37

Дзаба се веселис руси су то они не прастају И њима се сакрити немозе. Та Куја је одрадила прљав посао за новац а неко је остао без мајке сестре тетке другарице итд И бозија правда стизе кад тад али Руси то рјесавају И прије они не цекају И они знају И ста сада ја писем о томе а камоли ко је починилац злочина И Украјина ће нестати

Name

Сфб

22.08.2022 23:50

Не контам ако су ово све знали сто нису спријецили, прије це бити да не фсб рокно ко и.многе друге сто је потепо да се ме окрену против путка.

ОДГОВОРИТЕ