Украјина негирала умијешаност у убиство Дугине

 - Украјина је данас негирала било какву умешаност у убиство руске новинарке и политиколога Дарије Дугине (30), ћерке утицајног руског филозофа Александра Дугина, кога прозападни медији називају "Путиновим мозгом".

Република Српска 21.08.2022 | 14:56
Украјина негирала умијешаност у убиство Дугине

"Потврђујем да Украјина, наравно, није имала ништа са овим јер ми нисмо злочиначка држава, као Руска Федерација. Штавише, нисмо терористичка држава", рекао је саветник украјинског председника Михаило Подољак за украјинску државну телевизију.

Ројтерс додаје да се чинило да Подољак за убиство криви унутрашње борбе за власт између "различитих политичких фракција" у Русији и сугерише да је инцидент уствари "карма" за присталице руских акција у Украјини, попут Дугине и њеног оца.

Дугина је убијена у експлозији аутомобила надомак Москве, потврдио је данас агенцији Тас с Андреј Краснов, лидер "Руског хоризонта", покрета блиског настрадалој девојци.

Краснов је навео да је Дарија била у аутомобилу свог оца, који је данас возио други ауто, и сугерисао је да је вероватна мета био Дугин или можда обоје.

(Тањуг Фото: Тањуг/(Инвестигативе Цоммиттее оф Руссиа виа АП)  

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Па

21.08.2022 13:06

Па ко ће признати да је убица.На жалост ово су посљедице суровог рата и онда страдају и они који нису ништа криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.08.2022 14:00

Не знам бас јесу ли криви или не... А наравно да Украјинци неце признати, засто би? Признају ли Руси своје злоцине? Или стварно мислис да "постено" ратују? Све по конвенцији...сигурно!

Name

Ха ха

21.08.2022 13:09

Ви сте америчка да немозе бити горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.08.2022 15:24

Напали украјинци Русију. Ушли преко границе. Руше зграде. Уз помоћ запада.

Name

Перо

21.08.2022 14:32

Овако су монструми уморили ЦЕРКУ НАСЕГ ГЕНЕРАЛА РАТКА,,,То је на залост реална слика бездусника,било кад и било гдје да се сукоби догоде.ЈАДНА ДЈЕВОЈКА.

ОДГОВОРИТЕ