Ukrajina negirala umiješanost u ubistvo Dugine

 - Ukrajina je danas negirala bilo kakvu umešanost u ubistvo ruske novinarke i politikologa Darije Dugine (30), ćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, koga prozapadni mediji nazivaju "Putinovim mozgom".

Republika Srpska 21.08.2022 | 14:56
Ukrajina negirala umiješanost u ubistvo Dugine

"Potvrđujem da Ukrajina, naravno, nije imala ništa sa ovim jer mi nismo zločinačka država, kao Ruska Federacija. Štaviše, nismo teroristička država", rekao je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak za ukrajinsku državnu televiziju.

Rojters dodaje da se činilo da Podoljak za ubistvo krivi unutrašnje borbe za vlast između "različitih političkih frakcija" u Rusiji i sugeriše da je incident ustvari "karma" za pristalice ruskih akcija u Ukrajini, poput Dugine i njenog oca.

Dugina je ubijena u eksploziji automobila nadomak Moskve, potvrdio je danas agenciji Tas s Andrej Krasnov, lider "Ruskog horizonta", pokreta bliskog nastradaloj devojci.

Krasnov je naveo da je Darija bila u automobilu svog oca, koji je danas vozio drugi auto, i sugerisao je da je verovatna meta bio Dugin ili možda oboje.

(Tanjug Foto: Tanjug/(Investigative Committee of Russia via AP)  

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pa

21.08.2022 13:06

Pa ko će priznati da je ubica.Na žalost ovo su posljedice surovog rata i onda stradaju i oni koji nisu ništa krivi.

ODGOVORITE
Name

Re

21.08.2022 14:00

Ne znam bas jesu li krivi ili ne... A naravno da Ukrajinci nece priznati, zasto bi? Priznaju li Rusi svoje zlocine? Ili stvarno mislis da "posteno" ratuju? Sve po konvenciji...sigurno!

Name

Ha ha

21.08.2022 13:09

Vi ste američka da nemoze biti gore

ODGOVORITE
Name

Re

21.08.2022 15:24

Napali ukrajinci Rusiju. Ušli preko granice. Ruše zgrade. Uz pomoć zapada.

Name

Pero

21.08.2022 14:32

Ovako su monstrumi umorili CERKU NASEG GENERALA RATKA,,,To je na zalost realna slika bezdusnika,bilo kad i bilo gdje da se sukobi dogode.JADNA DJEVOJKA.

ODGOVORITE