Компанија Моззарт уз Талентс Сарајево Филм

Међународна филмска смотра Сарајево Филм Фестивал један је од најзначајнијих културних догађаја у југоисточној Европи која окупља бројна позната имена из свијета кинематографије.

Босна и Херцеговина 20.08.2022 | 16:58
Компанија Моззарт уз Талентс Сарајево Филм

У склопу фестивала ове године одржан је и пројекат Талентс Сарајево уз подршку компаније Моззарт. Платформа је била намијењена свим будућим филмским професионалцима из југоисточне Европе и јужног Кавказа. 

Више од 80 полазника били су дио петодневног програма едукације и умрежавања, а имали су и могућност обуке са неким од водећих свјетских филмских професионалаца.   

„Као домаћини били смо дио Талент ретурн сесије, односно првог од два Талентс Ретурн панела који је био посвећен румунском филму Ман оф Деед, у чијој реализацији је учествовало неколико талент алумнија, међу којима су и редитељ и сценариста Паул Негоесцу, директорица фотографије Ану Драгхици и главни глумац Иулиан Постелницу, који је учествовао на панелу посвећеном филму и њиховом раду”, истакла је Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт

Панел је одржан у Позоришту младих, а модерирала га је румунска филмска критичарка Ирина Троцан, коменторица програма Талент Пресс.

У оквиру ове сарадње организован је и доручак за полазнике Талентс Сарајево платформе на фестивалском тргу. Сарајево Филм Фестивал је глобално препознат као један од најзначајнијих културних догађаја у југоисточној Европи и служи као заједничка платформа за филмски бизнис цијеле регије, постављајући високе стандарде у фестивалској организацији, филмској промоцији и организацији.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар