Kompanija Mozzart uz Talents Sarajevo Film

Međunarodna filmska smotra Sarajevo Film Festival jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja u jugoistočnoj Evropi koja okuplja brojna poznata imena iz svijeta kinematografije.

Bosna i Hercegovina 20.08.2022 | 16:58
Kompanija Mozzart uz Talents Sarajevo Film

U sklopu festivala ove godine održan je i projekat Talents Sarajevo uz podršku kompanije Mozzart. Platforma je bila namijenjena svim budućim filmskim profesionalcima iz jugoistočne Evrope i južnog Kavkaza. 

Više od 80 polaznika bili su dio petodnevnog programa edukacije i umrežavanja, a imali su i mogućnost obuke sa nekim od vodećih svjetskih filmskih profesionalaca.   

„Kao domaćini bili smo dio Talent return sesije, odnosno prvog od dva Talents Return panela koji je bio posvećen rumunskom filmu Man of Deed, u čijoj realizaciji je učestvovalo nekoliko talent alumnija, među kojima su i reditelj i scenarista Paul Negoescu, direktorica fotografije Anu Draghici i glavni glumac Iulian Postelnicu, koji je učestvovao na panelu posvećenom filmu i njihovom radu”, istakla je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart

Panel je održan u Pozorištu mladih, a moderirala ga je rumunska filmska kritičarka Irina Trocan, komentorica programa Talent Press.

U okviru ove saradnje organizovan je i doručak za polaznike Talents Sarajevo platforme na festivalskom trgu. Sarajevo Film Festival je globalno prepoznat kao jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u jugoistočnoj Evropi i služi kao zajednička platforma za filmski biznis cijele regije, postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i organizaciji.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar