Наредних дана свјеже и кишовито, температуре у паду

У Српској ће данас бити умјерено до претежно облачно и свјежије, уз повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Република Српска 20.08.2022 | 10:11
Наредних дана свјеже и кишовито, температуре у паду

Према прогнози Хидрометеоролошког завода РС, киша ће бити чешћа ујутру на сјеверу и западу, а поподне на истоку. У централним крајевима може бити локално обилнијих падавина. На југу Херцеговине се очекује сунчано уз повремене пљускове. Вјетар слаб до умјерен, сјеверни или промјењив.

Минимална температура ваздуха од 13 до 20, на југу до 22 степена. Максимална температура од 23 до 29 степени, на југу до 31, а у вишим предјелима од 19 степени.

У недјељу ће бити промјењиво до претежно облачно и свјежије, уз повремену кишу. Послије подне нестабилно уз честу кишу и пљускове с грмљавином, а понегдје ће бити и локалних непогода. На југу Херцеговине претежно сунчано и топлије.

Минимална температура кретаће се од 11 до 18, на југу до 22 степена. Максимална температура од 21 до 26 степени, на југу до 30, а у вишим предјелима од 13 степени.

У понедјељак нас очекује претежно облачно и свјежије, у већини крајева уз честу кишу и пљускове с грмљавином, а понегдје може бити и локалних непогода. На југу Херцеговине претежно сунчано и топлије.
Минимална температура ваздуха кретаће се од 11 до 18, на југу до 21 степен. Максимална температура од 21 до 26 степени, на југу до 30, а у вишим предјелима до 15 степени.

У уторак ће бити промјењиво до претежно облачно вријеме, и даље свјеже, повремено с кишом и краћим пљусковима. Више сунчаних периода ће бити у јужним крајевима и топло.

Минимална температура кретаће се од 11 до 18, на југу до 21 степен, максимална од 22 до 26, на југу до 29, а у вишим предјелима од 16 степени.

Јуче је максимална дневна температура ваздуха била од 28 на западу до 39 степени на југоистоку, а у вишим предјелима на западу 23 степена.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар