Narednih dana svježe i kišovito, temperature u padu

U Srpskoj će danas biti umjereno do pretežno oblačno i svježije, uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Republika Srpska 20.08.2022 | 10:11
Narednih dana svježe i kišovito, temperature u padu

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda RS, kiša će biti češća ujutru na sjeveru i zapadu, a popodne na istoku. U centralnim krajevima može biti lokalno obilnijih padavina. Na jugu Hercegovine se očekuje sunčano uz povremene pljuskove. Vjetar slab do umjeren, sjeverni ili promjenjiv.

Minimalna temperatura vazduha od 13 do 20, na jugu do 22 stepena. Maksimalna temperatura od 23 do 29 stepeni, na jugu do 31, a u višim predjelima od 19 stepeni.

U nedjelju će biti promjenjivo do pretežno oblačno i svježije, uz povremenu kišu. Poslije podne nestabilno uz čestu kišu i pljuskove s grmljavinom, a ponegdje će biti i lokalnih nepogoda. Na jugu Hercegovine pretežno sunčano i toplije.

Minimalna temperatura kretaće se od 11 do 18, na jugu do 22 stepena. Maksimalna temperatura od 21 do 26 stepeni, na jugu do 30, a u višim predjelima od 13 stepeni.

U ponedjeljak nas očekuje pretežno oblačno i svježije, u većini krajeva uz čestu kišu i pljuskove s grmljavinom, a ponegdje može biti i lokalnih nepogoda. Na jugu Hercegovine pretežno sunčano i toplije.
Minimalna temperatura vazduha kretaće se od 11 do 18, na jugu do 21 stepen. Maksimalna temperatura od 21 do 26 stepeni, na jugu do 30, a u višim predjelima do 15 stepeni.

U utorak će biti promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme, i dalje svježe, povremeno s kišom i kraćim pljuskovima. Više sunčanih perioda će biti u južnim krajevima i toplo.

Minimalna temperatura kretaće se od 11 do 18, na jugu do 21 stepen, maksimalna od 22 do 26, na jugu do 29, a u višim predjelima od 16 stepeni.

Juče je maksimalna dnevna temperatura vazduha bila od 28 na zapadu do 39 stepeni na jugoistoku, a u višim predjelima na zapadu 23 stepena.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar