Ранкић поднио кривичне пријаве због крађе гласова

Ранкић каже да је све организовао високи функционер Уједињене Српске и директор пошта Српске Миладин Радовић, те да је поднио кривичне пријаве против њега и његових саучесника.

Република Српска 20.08.2022 | 09:03
Ранкић поднио кривичне пријаве због крађе гласова

Срђан Ранкић, доскорашњи начелник Братунца огласио се саопштењем у којем тврди да је гласањем путем поште украдено преко 1250 гласова. Тврди и да је гласало 15 лица за која је утврђено да су одавно преминула, а да је неко за њих преузео препоручену пошиљку у Србији те умјесто њих гласао. Наводи Ранкић и имена  тих преминулих особа: Стојановић Василије, Божић Боривоје, Деранић Зорица, Симић Добривоје, Симић Марија, Савић Стана, Савић Ивка, Мијатовић Милка, Јокић Загорка, Ђурић Станица, Зарић Миленко, Васић Љепа, Стевановић Пелка, Радовић Невенка, Јокић Иванка.

Срђан Ранкић каже и да је један човјек путем поште гласао три пута са три различите адресе. За крађу гласова путем поште Ранкић оптужује Комисију за спровођење референдума. 

Каже да је све организовао високи функционер  Уједињене Српске и директор пошта Српске Миладин Радовић. Ранкић каже да је поднио кривичне пријаве против њега и његивих саучесника.

Ранкић поручује да нема ништа против тога да га народ изабере, али да неће дозволити да неко манипулише изборном вољом грађана Братунца.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Тиииìи

20.08.2022 07:20

То је пракса у насој дрзави гласови се увјек краду и цему излазак на гласање кад се зна ко има најацу масинерију и коце побиједити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

20.08.2022 09:18

Тако ће бити и са општим изборима. Све ће покрасти кроз гласове са стране. Посебно из Србије јер ће Вучићева машинерија радити за Додика

Name

Ре

20.08.2022 13:18

Тако је и папак митриц радио.

Name

Татар

20.08.2022 07:21

Па добро устаљена пракса и једних и других

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

20.08.2022 09:52

Све лопове као и у Добоју на суд ,само назалост немамо ми ни право судство јер је бурле све приватизовао једина надс је народ ако као народ заслузујемо болхе стање онда морамо скинути ове лопове са власти а то моземо само масовним изласком на изборе видимо да вец поцињу мутне радње са гласацким листицима и да су ,,МРТВИ ВАСКРСЛИ,, а то се десавало и раније

Name

Потписи ВГД ???

20.08.2022 07:28

Дал су гласови путем посте потписани и имају ли комбинацијски број, због непостојања истих су гласови путем посте за Вишеград поништени од стране РИКа. Дал су дупли аршини примјењују или негине кривична и за ОИК Вишеград.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

УС

20.08.2022 07:39

Школовани Миладин Радовиц, једва заврсио основну сколу,као и партијски друг Костадин Васиц и Синиса Илић. То је огледало данашњице. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

20.08.2022 08:15

Све си управу Ранкићу тај Радовић је мутавац који не зна да прича.Необразован прави ментол

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормално

20.08.2022 09:09

Све и јесте тако. УС и постоји на тржишту да по Додином диктату краду лазу варају грабе. То гласање постом у једној високо корумпираној земљи нема сврху осим крадје гласова. Ништа се друго не постиже јер ми не можемо овдје у земљи да поштено гласамо а не још постом из иностранства. То је требало одавно укинути. Али ето сад се и тај Високи представник из ЕУ бави тривијалностима умјесто да укине овај вид гласања, укине мобилне телефоне на гласачком мјесту и 200 метара около,уведе скенере ( на нас рачун) наравно, забрани тројки величанственој политицко дјеловање у БиХ. И све то је могао одмах а народ( нормални) би га подржао и славио док би политичари ћутали ко заливени јер страх( паре,богатство) треба сачувати. Овако смо опет у канџама три нац. Партије и Водје, у канџама корупције и криминала и излаза нема јер хоботнице пуштају своје пипке све шире и шире. Пријетње запосленима( на одредјено и на в.д. Поготову иду даље и још жешће. Сада су и портири уцијењени а академска заједница ни ријец не проговара јер она је тек у блату годинама. Студенти у цијелом свијету имају снагу а овдје су пионцици власти и без трунке морала. И они клицу великим водјама национа задовољни мрвицама са трпезе. Јад и биједа народа у БиХ. Још мало нећемо смјети изац на улицу јер ће нас прогласавати издајницима и непријатељима државе. Јер Држава то су ОНИ. Тајкуни, кумови, родјаци, Велике Водје и цувари наших Национа. Политичари који нас чувају и воле до последње марке у џепу али нашем.

ОДГОВОРИТЕ