Rankić podnio krivične prijave zbog krađe glasova

Rankić kaže da je sve organizovao visoki funkcioner Ujedinjene Srpske i direktor pošta Srpske Miladin Radović, te da je podnio krivične prijave protiv njega i njegovih saučesnika.

Republika Srpska 20.08.2022 | 09:03
Rankić podnio krivične prijave zbog krađe glasova

Srđan Rankić, doskorašnji načelnik Bratunca oglasio se saopštenjem u kojem tvrdi da je glasanjem putem pošte ukradeno preko 1250 glasova. Tvrdi i da je glasalo 15 lica za koja je utvrđeno da su odavno preminula, a da je neko za njih preuzeo preporučenu pošiljku u Srbiji te umjesto njih glasao. Navodi Rankić i imena  tih preminulih osoba: Stojanović Vasilije, Božić Borivoje, Deranić Zorica, Simić Dobrivoje, Simić Marija, Savić Stana, Savić Ivka, Mijatović Milka, Jokić Zagorka, Đurić Stanica, Zarić Milenko, Vasić Ljepa, Stevanović Pelka, Radović Nevenka, Jokić Ivanka.

Srđan Rankić kaže i da je jedan čovjek putem pošte glasao tri puta sa tri različite adrese. Za krađu glasova putem pošte Rankić optužuje Komisiju za sprovođenje referenduma. 

Kaže da je sve organizovao visoki funkcioner  Ujedinjene Srpske i direktor pošta Srpske Miladin Radović. Rankić kaže da je podnio krivične prijave protiv njega i njegivih saučesnika.

Rankić poručuje da nema ništa protiv toga da ga narod izabere, ali da neće dozvoliti da neko manipuliše izbornom voljom građana Bratunca.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Tiiiìi

20.08.2022 07:20

To je praksa u nasoj drzavi glasovi se uvjek kradu i cemu izlazak na glasanje kad se zna ko ima najacu masineriju i koce pobijediti

ODGOVORITE
Name

Aa

20.08.2022 09:18

Tako će biti i sa opštim izborima. Sve će pokrasti kroz glasove sa strane. Posebno iz Srbije jer će Vučićeva mašinerija raditi za Dodika

Name

Re

20.08.2022 13:18

Tako je i papak mitric radio.

Name

Tatar

20.08.2022 07:21

Pa dobro ustaljena praksa i jednih i drugih

ODGOVORITE
Name

Borac

20.08.2022 09:52

Sve lopove kao i u Doboju na sud ,samo nazalost nemamo mi ni pravo sudstvo jer je burle sve privatizovao jedina nads je narod ako kao narod zasluzujemo bolhe stanje onda moramo skinuti ove lopove sa vlasti a to mozemo samo masovnim izlaskom na izbore vidimo da vec pocinju mutne radnje sa glasackim listicima i da su ,,MRTVI VASKRSLI,, a to se desavalo i ranije

Name

Potpisi VGD ???

20.08.2022 07:28

Dal su glasovi putem poste potpisani i imaju li kombinacijski broj, zbog nepostojanja istih su glasovi putem poste za Višegrad poništeni od strane RIKa. Dal su dupli aršini primjenjuju ili negine krivična i za OIK Višegrad.???

ODGOVORITE
Name

US

20.08.2022 07:39

Školovani Miladin Radovic, jedva zavrsio osnovnu skolu,kao i partijski drug Kostadin Vasic i Sinisa Ilić. To je ogledalo današnjice. Fuj

ODGOVORITE
Name

Bogdan

20.08.2022 08:15

Sve si upravu Rankiću taj Radović je mutavac koji ne zna da priča.Neobrazovan pravi mentol

ODGOVORITE
Name

Normalno

20.08.2022 09:09

Sve i jeste tako. US i postoji na tržištu da po Dodinom diktatu kradu lazu varaju grabe. To glasanje postom u jednoj visoko korumpiranoj zemlji nema svrhu osim kradje glasova. Ništa se drugo ne postiže jer mi ne možemo ovdje u zemlji da pošteno glasamo a ne još postom iz inostranstva. To je trebalo odavno ukinuti. Ali eto sad se i taj Visoki predstavnik iz EU bavi trivijalnostima umjesto da ukine ovaj vid glasanja, ukine mobilne telefone na glasačkom mjestu i 200 metara okolo,uvede skenere ( na nas račun) naravno, zabrani trojki veličanstvenoj politicko djelovanje u BiH. I sve to je mogao odmah a narod( normalni) bi ga podržao i slavio dok bi političari ćutali ko zaliveni jer strah( pare,bogatstvo) treba sačuvati. Ovako smo opet u kandžama tri nac. Partije i Vodje, u kandžama korupcije i kriminala i izlaza nema jer hobotnice puštaju svoje pipke sve šire i šire. Prijetnje zaposlenima( na odredjeno i na v.d. Pogotovu idu dalje i još žešće. Sada su i portiri ucijenjeni a akademska zajednica ni rijec ne progovara jer ona je tek u blatu godinama. Studenti u cijelom svijetu imaju snagu a ovdje su pioncici vlasti i bez trunke morala. I oni klicu velikim vodjama naciona zadovoljni mrvicama sa trpeze. Jad i bijeda naroda u BiH. Još malo nećemo smjeti izac na ulicu jer će nas proglasavati izdajnicima i neprijateljima države. Jer Država to su ONI. Tajkuni, kumovi, rodjaci, Velike Vodje i cuvari naših Naciona. Političari koji nas čuvaju i vole do poslednje marke u džepu ali našem.

ODGOVORITE