Ово је приједлог реконструкције владе Црне Горе

Коалиција Црно на бијело и Социјалистичка народна партија потписале су вечерас предлог за реконструкцију владе и упутиили га свим странкама победницама на изборима 30. августа 2020., осим оним које су потписале иницијативу за изгласавање (не)поверења актуелној влади Дритана Абазовића.

Регион 19.08.2022 | 20:51
Ово је приједлог реконструкције владе Црне Горе

"Реконструкција подразумева реконструкцију 43. владе, а пад значи нову владу", рекао је премијер Дритан Абазовић новинарима у парламенту.

У предлогу који је новинарима у парламенту прочитао премијер Дритан Абазовић, а његова Ура објавила на Твитеру, наводи се између осталог да ће реконструисана влада и парламентарна већина додатно оснажити борбу против корупције и организованог криминала на свим нивоима, да ће спровести изборну реформу и обавити све припреме за ванредне парламентарне изборе у што краћем року, као и да ће интензивирати економске реформе у циљу унапређења животног стандарда становништва и свој политицки фокус усмерити доминатно ка социо-економским темама.

Приступиће, додају, заједичком решавању питања избора Судског савета, чланова Уставног суда и Врховног државног тужиоца и око ових питања покренути интензивни дијалог са парламентаном опозицијом у циљу стварања што ширег консенсуза.

Влада, истиче се, остаје максимално посвећена очувању спољнополитичког курса, европским интеграцијама, регионалној сарадњи као и потпуној усклађености спољне политике са спољном политиком Европске уније, уз поштовање свих медународно преузетих обавеза и уговора.

Влада и парламентарна већина, стоји у предлогу, изражавају спремност да ставе мораторијум на сва идентитетска питања које деле друштво или око којих у овом тренутку није могуће постићи шири друштвени консензус, закључно са парламентарним изборима.

Разговори о реконструцији Владе Црне Горе почели би одмах по завршетку вечерашње седнице Скупштине.

У обрћању новинарима поводом овог предлога, Абазовић је рекао да једна од мањинских странака жели да уђе у реконструисану владу, а да ће са осталим разговарати.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

+

19.08.2022 19:09

Срећно и честито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

19.08.2022 20:47

Добар предлог којеег треба усвојити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

20.08.2022 06:03

Нема од тога ниста све је то ради фотеља.Друзе висе од пола ЦГ није за те приципе да си то рекао кад си обарао владу Кривокапица неби те Снп подрзао тад ради уговора са Спцом.

Name

Станко

19.08.2022 22:11

Овај човек по мом мишљењу је прави једини који покушава стварно нешто да уради, нажалост то је много тешко поред ових свих лопова што ду око њега , а најгори мечу свима је овај медојевић човјек је само пијун ђукановића.

ОДГОВОРИТЕ