Ovo je prijedlog rekonstrukcije vlade Crne Gore

Koalicija Crno na bijelo i Socijalistička narodna partija potpisale su večeras predlog za rekonstrukciju vlade i uputiili ga svim strankama pobednicama na izborima 30. avgusta 2020., osim onim koje su potpisale inicijativu za izglasavanje (ne)poverenja aktuelnoj vladi Dritana Abazovića.

Region 19.08.2022 | 20:51
Ovo je prijedlog rekonstrukcije vlade Crne Gore

"Rekonstrukcija podrazumeva rekonstrukciju 43. vlade, a pad znači novu vladu", rekao je premijer Dritan Abazović novinarima u parlamentu.

U predlogu koji je novinarima u parlamentu pročitao premijer Dritan Abazović, a njegova Ura objavila na Tviteru, navodi se između ostalog da će rekonstruisana vlada i parlamentarna većina dodatno osnažiti borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala na svim nivoima, da će sprovesti izbornu reformu i obaviti sve pripreme za vanredne parlamentarne izbore u što kraćem roku, kao i da će intenzivirati ekonomske reforme u cilju unapređenja životnog standarda stanovništva i svoj politicki fokus usmeriti dominatno ka socio-ekonomskim temama.

Pristupiće, dodaju, zajedičkom rešavanju pitanja izbora Sudskog saveta, članova Ustavnog suda i Vrhovnog državnog tužioca i oko ovih pitanja pokrenuti intenzivni dijalog sa parlamentanom opozicijom u cilju stvaranja što šireg konsensuza.

Vlada, ističe se, ostaje maksimalno posvećena očuvanju spoljnopolitičkog kursa, evropskim integracijama, regionalnoj saradnji kao i potpunoj usklađenosti spoljne politike sa spoljnom politikom Evropske unije, uz poštovanje svih medunarodno preuzetih obaveza i ugovora.

Vlada i parlamentarna većina, stoji u predlogu, izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva identitetska pitanja koje dele društvo ili oko kojih u ovom trenutku nije moguće postići širi društveni konsenzus, zaključno sa parlamentarnim izborima.

Razgovori o rekonstruciji Vlade Crne Gore počeli bi odmah po završetku večerašnje sednice Skupštine.

U obrćanju novinarima povodom ovog predloga, Abazović je rekao da jedna od manjinskih stranaka želi da uđe u rekonstruisanu vladu, a da će sa ostalim razgovarati.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

+

19.08.2022 19:09

Srećno i čestito.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

19.08.2022 20:47

Dobar predlog kojeeg treba usvojiti.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

20.08.2022 06:03

Nema od toga nista sve je to radi fotelja.Druze vise od pola CG nije za te pricipe da si to rekao kad si obarao vladu Krivokapica nebi te Snp podrzao tad radi ugovora sa Spcom.

Name

Станко

19.08.2022 22:11

Овај човек по мом мишљењу је прави једини који покушава стварно нешто да уради, нажалост то је много тешко поред ових свих лопова што ду око њега , а најгори мечу свима је овај медојевић човјек је само пијун ђукановића.

ODGOVORITE