Откривене поруке и планови наркобоса Милана Матковића

Матковић је прије мјесец ухапшен код Требиња на основу црвене потјернице због шверца кокаина, имао помагаче у бх. правосуђу

Босна и Херцеговина 19.08.2022 | 17:09
Откривене поруке и планови наркобоса Милана Матковића

Тужилаштво БиХ затражило је јуче продужење притвора за још два мјесеца за ухапшеног наркобоса Милана Матковића, али и Сашу Ратковића, Драгана Супића, Томислава Видаковића и Владицу Ракића! 

Портал "Аваза" у посједу је приједлога за продужење притвора Матковићу и његово наркобанди. 

Договарао и куповину и продају оружја у БиХ

Матковић је прије мјесец ухапшен код Требиња на основу црвене потјернице због шверца кокаина. Налог за његово хапшење издало је Тужилаштво БиХ, које га, између осталог, терети за међународни организирани криминал, али и планирање бројних ликвидација.

Матковић је, такође, откривен дешифрирањем Аном апликације, а утврђено је да је годинама имао заштиту у правосуђу. Али Матковић је имао информације од појединаца из правосуђа, па је искључиво користио Аном, који је разоткрио амерички ФБИ, открива портал "Аваза". 

Овај наркобос је, такође, договарао и куповину и продају оружја у БиХ.

Он је, како се наводи, у августу 2020. године договарао убиство Миљана Видовића, али и Раде Ашћерића. Убиства је планирао с Ђорђом Кулићем и Слободаном Ашћерићем Снајпером, тврди Тужилаштво.

Према наводима Тужилаштва, што је наведено у приједлогу за притвор, Ашћерић је требао бити убијен у клубу “Музеј” у Новом Саду. Тужилаштво има бројне доказе о Матковићевим незаконитостима, а дрогу, претежно кокаин, набављао је од извјесног Царлита из Колумбије, с којим су Матковић и Ратковић договарали начин и увјете продаје.

Кокаин су продавали по цијени од 33.000 до 35.000 евра по килограму. Тужилаштво тврди да је паралелно с тим Матковић набављао дрогу од њему познате особе Холи из Шпаније и Белгије по цијени од 27.000 евра по килограму.

 - Ја се само у Царлита уздам - каже Матковић у једној од порука, наводи се у приједлогу за притвор који је у посједу портала "Аваза". 

У доказима Тужилаштва се наводи да је Матковић из Јужне Америке почетком 2021. године наручио 350 килограма кокаина, које је платио путем токена.

Међутим, за Тужилаштво БиХ кључне су поруке откривене на Аному, који су користили и Матковић и његова екипа.

У једној од порука Матковић каже: "Холи изашао у новинама, људи му нестају, троје је макнуо, ко год не слуша, макне га.” Ова порука је послана 26. фебруара 2021. године.

Ратковић на Аному користио надимак “Порсцхе”

Но, Матковић у комуникацији која је настала у септембру 2020. године пише да је апликација пала и да се сви разговори прате. Он то признаје и у порукама с ухапшеним Сашом Ратковићем.

- Све се види, никада нећемо изаћи из затвора - каже Матковић у једној од порука, док Ратковић одговара: Остаје нам да бјежимо у Јужну Америку. 

Ратковић је на Аному користио надимак “Порсцхе”, сазнаје "Аваз".

Новац стечен од продаје дроге су улагали у куповину електронског новца биткоин, а накнадно су куповали некретнине, скупоцјена возила, сатове, хотеле.

За чување дроге и прављење штека био је задужен Томислав Видаковић Војвода из Требиња, који је за то добивао накнадну од 500 евра по тури, тврди Тужилаштво.

(Аваз Фото: Аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Једанред

19.08.2022 15:30

Уставља полицајац иксана и пита га сто има подоцњаке ... Да ли је тросио дроге ... Ма није никад у зивоту ... Па засто је онда такав ... Ето засто ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

19.08.2022 15:35

НИКО НЕЋЕ МОТИКУ, ПА ДА РАДИ ТЕЖАК ПОСАО И ХРАНИ СЕ. ТО ЈЕ ЛАКШЕ. КРИВИ И ЊЕГОВИ РОДИТЕЉИ И СИСТЕМ Ж, КОЈИ ОМОГУЋИ КРИМИНАЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

19.08.2022 15:53

Европска Колумбија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вино

19.08.2022 17:26

Вино је добро

Name

ПРЦ

19.08.2022 18:51

Лаборант

Name

БОБ РОЦК

20.08.2022 06:35

Нема вама јуначе наш сигурније земље од наше/ваше, ако одеш код "Царлита"огулиће те и оставити живог, видиш шта раде тамо од Меxика до Цолумбије, овдје ти је најсигурније, штити те држава

ОДГОВОРИТЕ