Otkrivene poruke i planovi narkobosa Milana Matkovića

Matković je prije mjesec uhapšen kod Trebinja na osnovu crvene potjernice zbog šverca kokaina, imao pomagače u bh. pravosuđu

Bosna i Hercegovina 19.08.2022 | 17:09
Otkrivene poruke i planovi narkobosa Milana Matkovića

Tužilaštvo BiH zatražilo je juče produženje pritvora za još dva mjeseca za uhapšenog narkobosa Milana Matkovića, ali i Sašu Ratkovića, Dragana Supića, Tomislava Vidakovića i Vladicu Rakića! 

Portal "Avaza" u posjedu je prijedloga za produženje pritvora Matkoviću i njegovo narkobandi. 

Dogovarao i kupovinu i prodaju oružja u BiH

Matković je prije mjesec uhapšen kod Trebinja na osnovu crvene potjernice zbog šverca kokaina. Nalog za njegovo hapšenje izdalo je Tužilaštvo BiH, koje ga, između ostalog, tereti za međunarodni organizirani kriminal, ali i planiranje brojnih likvidacija.

Matković je, takođe, otkriven dešifriranjem Anom aplikacije, a utvrđeno je da je godinama imao zaštitu u pravosuđu. Ali Matković je imao informacije od pojedinaca iz pravosuđa, pa je isključivo koristio Anom, koji je razotkrio američki FBI, otkriva portal "Avaza". 

Ovaj narkobos je, takođe, dogovarao i kupovinu i prodaju oružja u BiH.

On je, kako se navodi, u avgustu 2020. godine dogovarao ubistvo Miljana Vidovića, ali i Rade Ašćerića. Ubistva je planirao s Đorđom Kulićem i Slobodanom Ašćerićem Snajperom, tvrdi Tužilaštvo.

Prema navodima Tužilaštva, što je navedeno u prijedlogu za pritvor, Ašćerić je trebao biti ubijen u klubu “Muzej” u Novom Sadu. Tužilaštvo ima brojne dokaze o Matkovićevim nezakonitostima, a drogu, pretežno kokain, nabavljao je od izvjesnog Carlita iz Kolumbije, s kojim su Matković i Ratković dogovarali način i uvjete prodaje.

Kokain su prodavali po cijeni od 33.000 do 35.000 evra po kilogramu. Tužilaštvo tvrdi da je paralelno s tim Matković nabavljao drogu od njemu poznate osobe Holi iz Španije i Belgije po cijeni od 27.000 evra po kilogramu.

 - Ja se samo u Carlita uzdam - kaže Matković u jednoj od poruka, navodi se u prijedlogu za pritvor koji je u posjedu portala "Avaza". 

U dokazima Tužilaštva se navodi da je Matković iz Južne Amerike početkom 2021. godine naručio 350 kilograma kokaina, koje je platio putem tokena.

Međutim, za Tužilaštvo BiH ključne su poruke otkrivene na Anomu, koji su koristili i Matković i njegova ekipa.

U jednoj od poruka Matković kaže: "Holi izašao u novinama, ljudi mu nestaju, troje je maknuo, ko god ne sluša, makne ga.” Ova poruka je poslana 26. februara 2021. godine.

Ratković na Anomu koristio nadimak “Porsche”

No, Matković u komunikaciji koja je nastala u septembru 2020. godine piše da je aplikacija pala i da se svi razgovori prate. On to priznaje i u porukama s uhapšenim Sašom Ratkovićem.

- Sve se vidi, nikada nećemo izaći iz zatvora - kaže Matković u jednoj od poruka, dok Ratković odgovara: Ostaje nam da bježimo u Južnu Ameriku. 

Ratković je na Anomu koristio nadimak “Porsche”, saznaje "Avaz".

Novac stečen od prodaje droge su ulagali u kupovinu elektronskog novca bitkoin, a naknadno su kupovali nekretnine, skupocjena vozila, satove, hotele.

Za čuvanje droge i pravljenje šteka bio je zadužen Tomislav Vidaković Vojvoda iz Trebinja, koji je za to dobivao naknadnu od 500 evra po turi, tvrdi Tužilaštvo.

(Avaz Foto: Avaz)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jedanred

19.08.2022 15:30

Ustavlja policajac iksana i pita ga sto ima podocnjake ... Da li je trosio droge ... Ma nije nikad u zivotu ... Pa zasto je onda takav ... Eto zasto ...

ODGOVORITE
Name

+

19.08.2022 15:35

NIKO NEĆE MOTIKU, PA DA RADI TEŽAK POSAO I HRANI SE. TO JE LAKŠE. KRIVI I NJEGOVI RODITELJI I SISTEM Ž, KOJI OMOGUĆI KRIMINAL.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

19.08.2022 15:53

Evropska Kolumbija.

ODGOVORITE
Name

Vino

19.08.2022 17:26

Vino je dobro

Name

PRC

19.08.2022 18:51

Laborant

Name

BOB ROCK

20.08.2022 06:35

Nema vama junače naš sigurnije zemlje od naše/vaše, ako odeš kod "Carlita"oguliće te i ostaviti živog, vidiš šta rade tamo od Mexika do Columbije, ovdje ti je najsigurnije, štiti te država

ODGOVORITE