Ердоган се састао са Зеленским у Лавову

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је на састанку са украјинским лидером Володимиром Зеленским и генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутерешом разговарао о размјени ратних заробљеника између Москве и Кијева.

Свијет 19.08.2022 | 13:49
Ердоган се састао са Зеленским у Лавову

Разговарали смо о размјени ратних заробљеника и нашим иницијативама у вези са тим, желио бих да напоменем и да овом питању придајемо велики значај – поручио је Ердоган у четвртак на конференцији за новинаре у Лавову, пренијела је агенција РИА Новости.

Он је поручио и да ће Турска наставити са дипломатским напорима у покушају да ријеши украјинску кризу.

– Турска ће наставити са дипломатским напорима за миран завршетак рата у Украјини. Вјерујем да ће прије или касније доћи до краја за преговарачким столом. И Зеленски и Гутереш су једногласни у том погледу – поручио је турски предсједник, пренијела је агенција ТАС.

Ердоган је позвао међународну заједницу да уложи више напора у рјешавању кризе у Украјини додајући да је Анкара спремна да помогне Русији и Украјини у обнављању истанбулског процеса преговора између страна у сукобу.

– Спремни смо да играмо улогу посредника у ревитализацији преговора о параметрима који су формирани у Истанбулу у марту. Спремни смо да пружимо свестрану подршку за постизање овог циља – казао је Ердоган.

Поручио је да намјерава да обавијести руског председника Владимира Путина о резултатима преговора о Украјини у Лавову.

– Наставићемо да оцјењујемо резултате наших данашњих разговора са уваженим господином Путином – рекао је турски лидер.

(Агенције  Фото: МYКОЛА ТYС/ЕПА)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мрки

19.08.2022 12:29

Неутралан сам, само да зауставе рат, али овај Зеленски са овом СМБ мајицом стварно иритира. Баш је пингвин, иди пресвуци се ебо те онај ко те савјетује за стајлинг

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

19.08.2022 13:08

Засто?Цовјек брани дрзаву.

Name

Ре

19.08.2022 17:32

Изгеда да це ту љубав пасти. Зеленски је заводник.

Name

Хе Хе

19.08.2022 13:00

Турска је прије пар деценија окупирала сјевер Кипра, под изговором заштите Турске мањине на Кипру, дан данас је статус кво ! Исто ово је урадила Русија у Украјини, да заштити своју мањину, е сад ако је до тога дошло да Турска моралише шта и како, боље да Свијета нестане !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турчин

19.08.2022 15:59

Ако познајеш мало боље историју видјецес да је кипар и 132 острва ок турске било турско. Али им је берлинским конгресом 1918 узето и дато грчкој.Али ја сам зато да Косово србија. слажем се да немозе нико из сусједних држава упадати у вашу земљу и наводно штитити мањине. Свако треба водити своју земљу и поштовати сусједа

Name

Y

19.08.2022 16:50

Турчине, Берлински конгрес је био 1878. ?????? А, чији је био до 15. вијека (мислим Кипар)?

Name

Ха Ха

19.08.2022 18:06

Па читава Украјина је некада била Царска Русија а Кијев главни Град ! Турчине и ово би нашао на Гугл да си Гуглао !

Name

Ре Тур.

19.08.2022 20:08

Супер, цијела данашња Украјина је била у саставу Царске Русије, чак је Кијев био главни град а не Москва ! Неби ја да ти не познајеш историју-Хисторију !

Name

Мирослав

19.08.2022 14:25

Ста сте му донели, паре или бар један тенк? Психоза му одмах попусти, кад види лову, или неки тенк. Ста казе глумац, колико јос православног народа треба страдати, да би његове сизофрене зеље биле испуњене? Има ли изгледа да га сместе у лудницу, да би се народ спасао?

ОДГОВОРИТЕ