Erdogan se sastao sa Zelenskim u Lavovu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je na sastanku sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim i generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom razgovarao o razmjeni ratnih zarobljenika između Moskve i Kijeva.

Svijet 19.08.2022 | 13:49
Erdogan se sastao sa Zelenskim u Lavovu

Razgovarali smo o razmjeni ratnih zarobljenika i našim inicijativama u vezi sa tim, želio bih da napomenem i da ovom pitanju pridajemo veliki značaj – poručio je Erdogan u četvrtak na konferenciji za novinare u Lavovu, prenijela je agencija RIA Novosti.

On je poručio i da će Turska nastaviti sa diplomatskim naporima u pokušaju da riješi ukrajinsku krizu.

– Turska će nastaviti sa diplomatskim naporima za miran završetak rata u Ukrajini. Vjerujem da će prije ili kasnije doći do kraja za pregovaračkim stolom. I Zelenski i Gutereš su jednoglasni u tom pogledu – poručio je turski predsjednik, prenijela je agencija TAS.

Erdogan je pozvao međunarodnu zajednicu da uloži više napora u rješavanju krize u Ukrajini dodajući da je Ankara spremna da pomogne Rusiji i Ukrajini u obnavljanju istanbulskog procesa pregovora između strana u sukobu.

– Spremni smo da igramo ulogu posrednika u revitalizaciji pregovora o parametrima koji su formirani u Istanbulu u martu. Spremni smo da pružimo svestranu podršku za postizanje ovog cilja – kazao je Erdogan.

Poručio je da namjerava da obavijesti ruskog predsednika Vladimira Putina o rezultatima pregovora o Ukrajini u Lavovu.

– Nastavićemo da ocjenjujemo rezultate naših današnjih razgovora sa uvaženim gospodinom Putinom – rekao je turski lider.

(Agencije  Foto: MYKOLA TYS/EPA)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mrki

19.08.2022 12:29

Neutralan sam, samo da zaustave rat, ali ovaj Zelenski sa ovom SMB majicom stvarno iritira. Baš je pingvin, idi presvuci se ebo te onaj ko te savjetuje za stajling

ODGOVORITE
Name

Dzoo

19.08.2022 13:08

Zasto?Covjek brani drzavu.

Name

Re

19.08.2022 17:32

Izgeda da ce tu ljubav pasti. Zelenski je zavodnik.

Name

He He

19.08.2022 13:00

Turska je prije par decenija okupirala sjever Kipra, pod izgovorom zaštite Turske manjine na Kipru, dan danas je status kvo ! Isto ovo je uradila Rusija u Ukrajini, da zaštiti svoju manjinu, e sad ako je do toga došlo da Turska morališe šta i kako, bolje da Svijeta nestane !

ODGOVORITE
Name

Turčin

19.08.2022 15:59

Ako poznaješ malo bolje istoriju vidjeces da je kipar i 132 ostrva ok turske bilo tursko. Ali im je berlinskim kongresom 1918 uzeto i dato grčkoj.Ali ja sam zato da Kosovo srbija. slažem se da nemoze niko iz susjednih država upadati u vašu zemlju i navodno štititi manjine. Svako treba voditi svoju zemlju i poštovati susjeda

Name

Y

19.08.2022 16:50

Turčine, Berlinski kongres je bio 1878. ?????? A, čiji je bio do 15. vijeka (mislim Kipar)?

Name

Ha Ha

19.08.2022 18:06

Pa čitava Ukrajina je nekada bila Carska Rusija a Kijev glavni Grad ! Turčine i ovo bi našao na Gugl da si Guglao !

Name

Re Tur.

19.08.2022 20:08

Super, cijela današnja Ukrajina je bila u sastavu Carske Rusije, čak je Kijev bio glavni grad a ne Moskva ! Nebi ja da ti ne poznaješ istoriju-Historiju !

Name

Miroslav

19.08.2022 14:25

Sta ste mu doneli, pare ili bar jedan tenk? Psihoza mu odmah popusti, kad vidi lovu, ili neki tenk. Sta kaze glumac, koliko jos pravoslavnog naroda treba stradati, da bi njegove sizofrene zelje bile ispunjene? Ima li izgleda da ga smeste u ludnicu, da bi se narod spasao?

ODGOVORITE