Суд: Вјештачење медицинске документације

Суд БиХ донио је наредбу о вјештачењу достављене медицинске документације осуђеног ратног злочинца Сакиба Махмуљина, којом је од вјештака тражен налаз и мишљење да ли се може лијечити у БиХ, као и да ли може путовати, потврђено је Срни у овој правосудној институцији.

Босна и Херцеговина 19.08.2022 | 11:54
Суд: Вјештачење медицинске документације

Махмуљину у току кривичног поступка и све до његовог оконачања нису биле изречене мјере забране, одоговор је Суда БиХ на питање Срне да ли ће Суд расписати потјерницу и покренути процес екстрадиције Махмуљина из Турске, с обзиром на то да је ријеч о лцу које је правоснажно осуђено на осам година затвора.

У Суду БиХ раније је речено да Махмуљин није упућен на издржавање казне затвора јер се, према обавијести коју је доставио његов бранилац, налази на лијечењу у Турској.

Из Републике Српске раније је истицано да се по хитном поступку мора покренути процедура екстрадиције Махмуљина из Турске и да се у вези са његовим бјекством мора поставити питање одговорности надлежних у Суду БиХ.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Којић оцијенио је да је Суд БиХ саучесник у бјекству Махмуљина у Турску, јер нису издали упутни акт.

Пресуђени ратни злочинац некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин напустио је почетком августа БиХ и, умјесто у затвор, отишао је у Турску.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дикс

19.08.2022 13:41

Одговорност неког из суда БиХ дајте молим вас док је почео кривични поступак морали су му ставити мјере забране напуштања БиХ И изузети пасош али бошњак је он има други третман за разлику од Срба пред тим истим судом то је суштина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

19.08.2022 21:07

Код турака му је лепо, тутци су познати као добри и срвилни домацини, лицно знам био сам туриста, бас је било лепо. А ово са рстним злицинцем, је ругање правди тз суда. Турци га никад, ама бас никад неце изруцити, прво сто неверују том суду, друго сто су по вери браца.

Name

Мирослав

19.08.2022 14:30

Како је могуце, да на прицу о побеглом ратном злицинцу, нема коментара? Јел могуце да нас је побегли ратни злицинац утисао? Ста је у питању страх, од злотвора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

20.08.2022 05:13

Србија је пуна таквих, јбг то је нас "свети Дејтон" или ти "специјалне везе"

Name

Милан

19.08.2022 15:27

Е и ово је спрдња од Суда БиХ и још саопште да му није одређена мјера забране кретања а он правоснажно осуђен, ахахаха, ово да није жалосно било би смијешно! Још су само требали су да му уруче туристички ваучер за одлазак на пропутовање!

ОДГОВОРИТЕ