Sud: Vještačenje medicinske dokumentacije

Sud BiH donio je naredbu o vještačenju dostavljene medicinske dokumentacije osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina, kojom je od vještaka tražen nalaz i mišljenje da li se može liječiti u BiH, kao i da li može putovati, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Bosna i Hercegovina 19.08.2022 | 11:54
Sud: Vještačenje medicinske dokumentacije

Mahmuljinu u toku krivičnog postupka i sve do njegovog okonačanja nisu bile izrečene mjere zabrane, odogovor je Suda BiH na pitanje Srne da li će Sud raspisati potjernicu i pokrenuti proces ekstradicije Mahmuljina iz Turske, s obzirom na to da je riječ o lcu koje je pravosnažno osuđeno na osam godina zatvora.

U Sudu BiH ranije je rečeno da Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora jer se, prema obavijesti koju je dostavio njegov branilac, nalazi na liječenju u Turskoj.

Iz Republike Srpske ranije je isticano da se po hitnom postupku mora pokrenuti procedura ekstradicije Mahmuljina iz Turske i da se u vezi sa njegovim bjekstvom mora postaviti pitanje odgovornosti nadležnih u Sudu BiH.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić ocijenio je da je Sud BiH saučesnik u bjekstvu Mahmuljina u Tursku, jer nisu izdali uputni akt.

Presuđeni ratni zločinac nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin napustio je početkom avgusta BiH i, umjesto u zatvor, otišao je u Tursku.

Sud BiH je krajem aprila izrekao Mahmuljinu pravosnažnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Diks

19.08.2022 13:41

Odgovornost nekog iz suda BiH dajte molim vas dok je počeo krivični postupak morali su mu staviti mjere zabrane napuštanja BiH I izuzeti pasoš ali bošnjak je on ima drugi tretman za razliku od Srba pred tim istim sudom to je suština.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

19.08.2022 21:07

Kod turaka mu je lepo, tutci su poznati kao dobri i srvilni domacini, licno znam bio sam turista, bas je bilo lepo. A ovo sa rstnim zlicincem, je ruganje pravdi tz suda. Turci ga nikad, ama bas nikad nece izruciti, prvo sto neveruju tom sudu, drugo sto su po veri braca.

Name

Miroslav

19.08.2022 14:30

Kako je moguce, da na pricu o pobeglom ratnom zlicincu, nema komentara? Jel moguce da nas je pobegli ratni zlicinac utisao? Sta je u pitanju strah, od zlotvora?

ODGOVORITE
Name

Komentar

20.08.2022 05:13

Srbija je puna takvih, jbg to je nas "sveti Dejton" ili ti "specijalne veze"

Name

Milan

19.08.2022 15:27

E i ovo je sprdnja od Suda BiH i još saopšte da mu nije određena mjera zabrane kretanja a on pravosnažno osuđen, ahahaha, ovo da nije žalosno bilo bi smiješno! Još su samo trebali su da mu uruče turistički vaučer za odlazak na proputovanje!

ODGOVORITE