СЛО: Вјетар носио кровове и обарао дрвеће на људе

 Јаки удари вјетра, који су претходили поподневним пљусковима у Словенији, направили су приличну штету. У Крању су са око 70 објеката однесени кровови, а у Љубљани је неколико особа лакше повријеђено.

Регион 18.08.2022 | 21:38
СЛО: Вјетар носио кровове и обарао дрвеће на људе

Вјетар је чупао и ломио дрвеће и ометао саобраћај.

 

Од 14.50 сати горењски полицајци на хитни број 113 примили су велики број позива због невремена, углавном из Крања и, према првим подацима, за догађаје без тежих посљедица, саопштено је из Полицијске управе Крањ.

Командир ватрогасне јединице из Ватрогасно-спасилачке службе (ГРС) Крањ Андраж Шифрер рекао је за Словеначку новинарску агенцију да су до сада имали више од 70 интервенција, а на терену је више од 150 ватрогасаца из Ватрогасне заједнице општине Крањ и Професионална ватрогасна јединица ГРС Да, Крањ.

- Ради се о откривеним крововима, покиданим кабловима, обореном дрвећу које је пало на путеве и возила - описао је.

И у главном граду Словеније имају доста посла на отклањању посљедица невремена. Вјетар је однио контејнере за смеће, билборде, кровове, саобраћајну сигнализацију, грађевински материјал, открио неколико кровова, међу којима и дио крова љубљанског породилишта. Углавном, то је већ обрађено, рекли су СТА у УКЦ-у.

Полицијска управа Љубљана примала је позиве посебно између 14 и 16 сати. На Блеиwеисовој у Љубљани рекламни пано је налетио на мотоциклисту и лакше га повриједио.

Обавијештени су о обореним стаблима, због чега је неколико путева било непроходно.

 

У Љубљани је за два сата од почетка јаког вјетра било већ 114 интервенција, а позиви и даље стижу, рекао је Словеначкој новинској агенцији Роберт Окорн из Ватрогасне бригаде Љубљана. Према његовим ријечима, у Љубљани има доста срушених стабала и непокривених кровова.

Ватрогасци цијеле Ватрогасне бригаде Љубљана су на терену, а интервенције се спроводе по редослиједу приоритета, посебно тамо гдје висећи предмети угрожавају пролазнике или гдје дрвеће пада на возила, рекао је он.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2022-08-18/08182022094438.јпг" алт="" wидтх="1067" хеигхт="800" />

У 14.35 сати избио је и пожар у Великој Лигојни, изазван покиданом електричном инсталацијом.

У Ракушевој улици у Љубљани гипс плоча је однета са градилишта, ударила у возило и разбила стакло. У инциденту је лакше повријеђен путник у возилу. У Госпосветској улици срушила се грађевинска скела. Нико није повријеђен.

У парку Тиволи стабло је пало на жену и, према за сада познатим информацијама, лакше је повриједило.

Вјетар је разносио грање и друге предмете на коловозе, па хитне службе користе сва расположива средства за отклањање посљедица и обнављање саобраћаја. Полиција позива на опрез у вези са дешавањима на путевима, посебно на мјестима гдје има дрвећа уз коловоз, те да се прилагоди брзина вожње.

(<а хреф="хттпс://www.ртвсло.си/окоље/време/моцан-ветер-одкривал-стрехе-подирал-древеса-ин-овирал-промет-некај-људи-лазје-поскодованих/637570"><стронг>РТВ СЛО Фото: РТВ СЛО)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Владимир

19.08.2022 04:50

Ови Словенци имају висе ватрогасаца него ми становника ,додусе наса политика и Додик отјрали су све способно у Словенију.

ОДГОВОРИТЕ