Источна Херцеговина мора имати боље саобраћајнице

Ова власт је 16 година обећавала да ће пут Фоча-Шћепан Поље бити завршен, али они то нажалост нису учинили и то најбоље говори какав је однос власти према овом дијелу Републике Српске, казао је јуче Мирко Шаровић, предсједник СДС, након састанка са становницима Брода на Дрини.

Република Српска 18.08.2022 | 11:18
Источна Херцеговина мора имати боље саобраћајнице

Он је поручио да ће изградња овог пута бити у врху његових приоритета истичући да је завршетак тог пројекта од великог значаја за овај дио Херцеговине.

„Кренућемо у његову реализацију у првој години по преузимању власти. У плану имамо и пројекат изградње брзе цесте од Бијељине до Требиња и источног дијела Републике Српске. Ми имамо много добрих пројекат за Фочу и регију Старе Херцеговине. У нашем фокусу је енергетски сектор и искориштавање ријечног потенцијала“, казао је Шаровић.

Он је истакао да је штета што пут, који је фочанским рафтерима омогућио да више не морају да прелазе у Црну Гору како би дошли до почетне тачке за рафтинг, није завршен.

„Ми смо дали све од себе док смо били у Савјету министара да рефтерима обезбиједимо тај пут који иде десном обалом Таре. Он није завршен у ове четири године и очигледно је да ће нас дочекати да у сљедећем мандату то завршимо“, поручио је Шаровић.

Посланик СДС Дарко Бабаљ је рекао да је Фоча за Републику Српску дала много и да није залужила да се републичке власти овако односе према њеним становницима.

„Господо из Владе РС дођите да видите како живе становници ове општине. Фоча није заслужила да пут који иде преко Шћепан Поља, али и онај преко Чемерна буду у овако катастрофалном стању“, истакао је Бабаљ. 

Огњен Бодирога, одборник СДС у Фочи, је најавио да ће бити организоване блокаде путева на подручју ове општине, ако Влада РС буде наставила игнорисати потребе  становника Фоче.

„Ми тражимо само да се Фочи врати и у њу уложи новац који се на разне начине узима из наше општине. Фоча може сам да финансира све магистралне и регионалне путеве на својој територији. Ми смо само од шумских сортимената дали Влади РС у задњих десет година 72 милиона КМ. Огроман новац дајемо држави кроз акцизе за гориво и приликом регистрације возила, а видимо у каквом је стању путна ифраструктура у нашој општини“, истакао је Бодирога.
  
 (БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дејан

18.08.2022 09:57

Колико сте путева урадили у Херцеговини кад сте ви ли у власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

18.08.2022 11:47

Не знам за Херцеговину, али знам да су 5 пута пресјецали врпцу на овом рег путу Фоча - Потркуша - Чајниче.

Name

Син мајке Југовића

18.08.2022 10:04

Прво ски центри па ако шта остане онда "напад" на Шћепан Поље и Фочу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боље је...

18.08.2022 10:20

Прво аеродром па саобраћајнице. Сједнеш у авион и за пар минута у Требињу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

18.08.2022 11:55

А да видите главну улицу у Гацку.Све рупа на рупу у дужини од километар а они јадници закрпили само једну.Јадно и жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Или

18.08.2022 18:46

Позивам некога да сними пут Гацко- Невесиње и да то објави. То је за рубрику вјеровали или не.

Name

1918

18.08.2022 12:08

Свака част када смијете ово обећати! Веома храбро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

18.08.2022 14:29

Обецање лудом радовање

Name

Ре

18.08.2022 17:16

Знају да губе изборе

Name

Зока калис

18.08.2022 19:47

А пут Калиновик- Невесиње,макадам из доба аустроугарске са хиљаду рупа,прасина,...ма катастрофа,а хтјели би Морине искористити за туризам,...па асфалтирајте пут,господо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње??????

20.08.2022 15:19

Ста је са Невесињем и везом са Мостаром??? Пут је поцео да се гради и ста би даље???? Миливојевиц зна Колико је овисно Невесиње од Мостара и обрнуто. Људи раде, омладина студира тргују једни са другим (на пијацама) и Тако су овисно једни од других Прво и Прво у презивљавању и одрзавању бољих стандарда зивота код обицних људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.08.2022 07:49

ТАКО ЈЕ БЕЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ, НЕМА НИ КРАЈИНЕ. ВУКАН И ГОВЕДАРИЦА СУ САМИ ЗАСЛУЖИЛИ, ДА СЕ ХЕРЦЕГОВИНА ИЗГРАДИ. Није до сад правично било. За промијене смо Власти ове РАСИПНИЧКЕ. ХОЋЕМО, РАД, РЕД, ПРАВДУ, ЕКОНОМИЈУ. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, ГОВЕДАРИЦА, РАДОВИЋ И СВА ОПОЗИЦИЈА. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ