Снажно невријеме погодило Париз, поплављен метро

Обилне падавине које су погодиле Париз након недавног топлотног таласа, поплавиле су неколико станица метроа и зауставиле саобраћај у главном граду Француске, а за југ земље издато је наранџасто упозорење због временских непогода, преноси Радио Франс интернасионал (РФИ).

Свијет 17.08.2022 | 12:45
Снажно невријеме погодило Париз, поплављен метро

Огромна олуја и невријеме погодило је Париз у уторак увече, док су путници послије посла ишли ка станицама метроа.

Компанија за транспорт РАТП саопштила је да је неколико станица метроа у пријестоници Француске погођено поплавама, пошто је бујична киша засипала град најмање 90 минута, почевши од 17.45 по локалном времену, наводи РФИ.

Процјењује се да је у року од сат времена пало око 44 мм кише.

Национална метеоролошка служба је за осам департмана на југу Француске међу којима су Од, Аверон, Буш ди Рон, Гар, Еро, Тарн, Вар и Воклиз издала наранџасто упозорење због опасности од олујних непогода, које прате обилне падавине и грмљавина, а у два, Гару и Ероу, подигнут је још наранџасти аларм због ризика од поплава.

(Тањуг  Фото: Сцхреенсхот/Yоутубе)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

17.08.2022 11:01

јбг, дошло на наплату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2022 15:27

Дошло на наплату недужним грађанима,док кривци уживају у свом комфору лудила...

Name

Логицно

17.08.2022 13:45

Вруцине, позари, поплаве, клизиста.... Поплаве морају бити сто висе бетона висе улица претворенив у ријеке, не постоје ти одводи који могу прихватити сву колицину обилних падавина после позара.....

ОДГОВОРИТЕ