Snažno nevrijeme pogodilo Pariz, poplavljen metro

Obilne padavine koje su pogodile Pariz nakon nedavnog toplotnog talasa, poplavile su nekoliko stanica metroa i zaustavile saobraćaj u glavnom gradu Francuske, a za jug zemlje izdato je narandžasto upozorenje zbog vremenskih nepogoda, prenosi Radio Frans internasional (RFI).

Svijet 17.08.2022 | 12:45
Snažno nevrijeme pogodilo Pariz, poplavljen metro

Ogromna oluja i nevrijeme pogodilo je Pariz u utorak uveče, dok su putnici poslije posla išli ka stanicama metroa.

Kompanija za transport RATP saopštila je da je nekoliko stanica metroa u prijestonici Francuske pogođeno poplavama, pošto je bujična kiša zasipala grad najmanje 90 minuta, počevši od 17.45 po lokalnom vremenu, navodi RFI.

Procjenjuje se da je u roku od sat vremena palo oko 44 mm kiše.

Nacionalna meteorološka služba je za osam departmana na jugu Francuske među kojima su Od, Averon, Buš di Ron, Gar, Ero, Tarn, Var i Vokliz izdala narandžasto upozorenje zbog opasnosti od olujnih nepogoda, koje prate obilne padavine i grmljavina, a u dva, Garu i Erou, podignut je još narandžasti alarm zbog rizika od poplava.

(Tanjug  Foto: Schreenshot/Youtube)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

17.08.2022 13:01

jbg, došlo na naplatu

ODGOVORITE
Name

Re

17.08.2022 17:27

Došlo na naplatu nedužnim građanima,dok krivci uživaju u svom komforu ludila...

Name

Logicno

17.08.2022 15:45

Vrucine, pozari, poplave, klizista.... Poplave moraju biti sto vise betona vise ulica pretvoreniv u rijeke, ne postoje ti odvodi koji mogu prihvatiti svu kolicinu obilnih padavina posle pozara.....

ODGOVORITE