ОБА позива на активнију борбу против криминала

Из ОБА-е су позвали све партнерске агенције у Босни и Херцеговини, полицију, тужилаштва и судове на свим нивоима, да се активније укључе у борбу против корупције и криминала.

Босна и Херцеговина 16.08.2022 | 18:30
ОБА позива на активнију борбу против криминала

- Током неколико посљедњих година интензивно се води хибридни рат против инситуција државе Босне и Херцеговине, поготово против Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ. Нажалост, напади на Агенцију и њено руководство све су учесталији посљедњих мјесеци с циљем њене дестабилизације - саопштено је из Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

У саопштењу се каже да овако добро испланирани напади ометају рад Агенције, али не и њено функционисање.

"Посвећени смо свом задатку, првенствено заштити интереса Босне и Херцеговине и њених грађана, борби против криминала и корупције и свих пријетњи који долазе изнутра или извана", каже се у саопштењу и додаје:

"У потпуности одбацујемо све наводе који руководство и Обавјештајно-безбједносну агенцију БиХ доводе у везу са осумњиченима за кривична дјела и молимо све медије да приликом објављивања информација Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ и њеном руководству пишу на основу чињеница и на објективан начин како се не би узнемиравала јавност у Босни и Херцеговини и угрожавао интегритет Агенције и животи њених упосленика.

Из ОБА-е су позвали све партнерске агенције у Босни и Херцеговини, полицију, тужилаштва и судове на свим нивоима, да се активније укључе у борбу против корупције и криминала.

"Досадашња сарадња Обавјештајно-безбједносне агенције Босне и Херцеговине са партнерским организацијама у нашој земљи и иностранству никада није изостала, па тако неће ни овај пут", каже се у саопштењу и додаје да ОБА наставља радити као и до сада, у интересуе државе Босне и Херцеговине и свих њених народа и грађана.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Србин

16.08.2022 16:43

У РС у хапси комитет и врх МУПА и готово да криминалом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потоп

16.08.2022 16:50

Све лази

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

16.08.2022 16:52

Када затворите жутог Сарајевског стакора у БиХ ће бити мир и благостање

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАПСИТЕ ОДМАХ

16.08.2022 17:02

ВЛАДУ РС ЦВИЈАНОВИЦКУ И БУРЛУ ПИЈАЦАРА ДОДИГА И ИГОРА ДОДИГА ТО СУ КРИМИНАЛЦИ.. ДА ИМ И ДЈЕЦА И УНУЦСД ВРАЦАЈУ УКРАДЕНО РС.. НОКТЕ ЦУПСТИ ПЈЕВАЦЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

16.08.2022 17:03

Па ваљда је ОБА и формирана ради те борбе. Шта има некога позивати .Хајде ухапсите Црту, Новалица или пак Додика.Сасвим довољно доказа и материјала имате

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.08.2022 18:13

ОБА хапси и доставља доказе, на тузиластву је да пресуде и одреде казну. Ако тузиластво не ради свој посао онда буде као у прослости, криминалци се опет пустају и онда тузе дрзаву ради остете јер су хапсени а није им се судило.

Name

Да

16.08.2022 19:43

Додика,Цовица и Изетбеговица треба прво хапсити ту је највеце легло криминала и корупције они су као воде ,затим врх МУП-А И ТУЗИЛАСТВО које ниста не ради,

Name

Ре

16.08.2022 17:08

Само дајте резултате. Немојте сами себе оцјењивати. И прозивати медије. Већ сте саопштењем заслужили слабу оцјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

16.08.2022 17:22

Колико вас из сипе зна да је неки политичар кримос и може се.доказати а директор неда налог за хапшење.

Name

+

16.08.2022 17:27

ОДУЗИМАТЕ нам вријеме. Радите свој посао. Као и ваши Партнери. Доказа има. ПО НАРОДНОЈ. БАКИРА, ДОДИКА , ЧОБИЋА. И ЈОШ МНОГО ЊИХ. Од главе риба смрди. Од главе почните. Они ће све рећи, а ви слушајте. НАМА ЈАВНО, САМО РЕЗУЛТАТЕ. Пензионер. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки тамо, не знаш га ти

16.08.2022 17:33

Ја прво пометем авлију, па онда испред капије, па редом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

16.08.2022 20:36

Добро зашто је ОБА ћутала а знала је када је гранични полицајац открио прекограничне милионски шверц цигарета на ГП Стрмица ,безбедност његова и његове породице је била угрожена имао је пријетње и пријавио их у агенцију у којој је радио сви су га исмијавали,затаскали цели случај ,предмет је у тужилаштву БиХ од 2010 године и ником ниста.Исплатили се радити и ризиковати после њега за биједну плату коју има радник на бензинској пумпи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босански лонац

16.08.2022 20:42

Каква је ово јадна, најјаднија дрзава када нам се дрзавна обавјестајна агенција обраца путем медија да објасни како није умјесана у криминал ? могли су бар изгуглати ста раде и циме се баве обавјестајне агенције у свијету, да се не брукају оволико ? не могу ни да се нанервирам колико је ово смијесно!

ОДГОВОРИТЕ