OBA poziva na aktivniju borbu protiv kriminala

Iz OBA-e su pozvali sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

Bosna i Hercegovina 16.08.2022 | 18:30
OBA poziva na aktivniju borbu protiv kriminala

- Tokom nekoliko posljednjih godina intenzivno se vodi hibridni rat protiv insitucija države Bosne i Hercegovine, pogotovo protiv Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH. Nažalost, napadi na Agenciju i njeno rukovodstvo sve su učestaliji posljednjih mjeseci s ciljem njene destabilizacije - saopšteno je iz Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

U saopštenju se kaže da ovako dobro isplanirani napadi ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje.

"Posvećeni smo svom zadatku, prvenstveno zaštiti interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, borbi protiv kriminala i korupcije i svih prijetnji koji dolaze iznutra ili izvana", kaže se u saopštenju i dodaje:

"U potpunosti odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i Obavještajno-bezbjednosnu agenciju BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela i molimo sve medije da prilikom objavljivanja informacija Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH i njenom rukovodstvu pišu na osnovu činjenica i na objektivan način kako se ne bi uznemiravala javnost u Bosni i Hercegovini i ugrožavao integritet Agencije i životi njenih uposlenika.

Iz OBA-e su pozvali sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

"Dosadašnja saradnja Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine sa partnerskim organizacijama u našoj zemlji i inostranstvu nikada nije izostala, pa tako neće ni ovaj put", kaže se u saopštenju i dodaje da OBA nastavlja raditi kao i do sada, u interesue države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana.

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Srbin

16.08.2022 16:43

U RS u hapsi komitet i vrh MUPA i gotovo da kriminalom.

ODGOVORITE
Name

Potop

16.08.2022 16:50

Sve lazi

ODGOVORITE
Name

XOXO

16.08.2022 16:52

Kada zatvorite žutog Sarajevskog stakora u BiH će biti mir i blagostanje

ODGOVORITE
Name

HAPSITE ODMAH

16.08.2022 17:02

VLADU RS CVIJANOVICKU I BURLU PIJACARA DODIGA I IGORA DODIGA TO SU KRIMINALCI.. DA IM I DJECA I UNUCSD VRACAJU UKRADENO RS.. NOKTE CUPSTI PJEVACE..

ODGOVORITE
Name

Tatar

16.08.2022 17:03

Pa valjda je OBA i formirana radi te borbe. Šta ima nekoga pozivati .Hajde uhapsite Crtu, Novalica ili pak Dodika.Sasvim dovoljno dokaza i materijala imate

ODGOVORITE
Name

re

16.08.2022 18:13

OBA hapsi i dostavlja dokaze, na tuzilastvu je da presude i odrede kaznu. Ako tuzilastvo ne radi svoj posao onda bude kao u proslosti, kriminalci se opet pustaju i onda tuze drzavu radi ostete jer su hapseni a nije im se sudilo.

Name

Da

16.08.2022 19:43

Dodika,Covica i Izetbegovica treba prvo hapsiti tu je najvece leglo kriminala i korupcije oni su kao vode ,zatim vrh MUP-A I TUZILASTVO koje nista ne radi,

Name

Re

16.08.2022 17:08

Samo dajte rezultate. Nemojte sami sebe ocjenjivati. I prozivati medije. Već ste saopštenjem zaslužili slabu ocjenu.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

16.08.2022 17:22

Koliko vas iz sipe zna da je neki političar krimos i može se.dokazati a direktor neda nalog za hapšenje.

Name

+

16.08.2022 17:27

ODUZIMATE nam vrijeme. Radite svoj posao. Kao i vaši Partneri. Dokaza ima. PO NARODNOJ. BAKIRA, DODIKA , ČOBIĆA. I JOŠ MNOGO NJIH. Od glave riba smrdi. Od glave počnite. Oni će sve reći, a vi slušajte. NAMA JAVNO, SAMO REZULTATE. Penzioner. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Neki tamo, ne znaš ga ti

16.08.2022 17:33

Ja prvo pometem avliju, pa onda ispred kapije, pa redom...

ODGOVORITE
Name

Realnost

16.08.2022 20:36

Dobro zašto je OBA ćutala a znala je kada je granični policajac otkrio prekogranične milionski šverc cigareta na GP Strmica ,bezbednost njegova i njegove porodice je bila ugrožena imao je prijetnje i prijavio ih u agenciju u kojoj je radio svi su ga ismijavali,zataskali celi slučaj ,predmet je u tužilaštvu BiH od 2010 godine i nikom nista.Isplatili se raditi i rizikovati posle njega za bijednu platu koju ima radnik na benzinskoj pumpi?

ODGOVORITE
Name

Bosanski lonac

16.08.2022 20:42

Kakva je ovo jadna, najjadnija drzava kada nam se drzavna obavjestajna agencija obraca putem medija da objasni kako nije umjesana u kriminal ? mogli su bar izguglati sta rade i cime se bave obavjestajne agencije u svijetu, da se ne brukaju ovoliko ? ne mogu ni da se nanerviram koliko je ovo smijesno!

ODGOVORITE