Пешић открио разлог за прецртавање Теодосића

Селектор Светислав Пешић обратио се данас јавности и објаснио разлог за прецртавање Милоша Теодосића, али и причао о свим осталим темама везаним за државни тим.

Кошарка 15.08.2022 | 14:20
Пешић открио разлог за прецртавање Теодосића

Апсолутна тема број један било је прецртавање Теодосића са списка за ЕП.

"Наравно током припрема смо доносили одлуке које се тичу селекције тима. Ту нема никакве тајне ту се ништа не дешава случајно. Анализа се физичка спремност, ментална спремност и све друго. То нам је послужило да видимо ко је где. Ту се морају доносити одлуке, не само када је репрезентација у питању, него и код клубова. Видим да су одлуке изазвале различите коментара посебно када је у питању Теодосић, рекао је Пешић.

Селектор је открио како је Теодосић реаговао на његову одлуку.

"Он је био мало изненађен том одлуком, што је и нормално. Рекао сам му да се окрећем играчима за које мислим да могу више да дају. Било је размишљање да он остане у екипи и буде "бек-ап" играч, са клупе... Он то никада није био у каријери. А, искрено сам и њему рекао да имам бољих играча за то у екипи. Тим није само скуп најбољих играча, нити најквалитетнијих појединаца. То је одлука која је направљена. Он се захвалио и ја сам се захвалио. И то је то", тврди Пешић.

Пешић није желео да открије детаље разговора са бившим капитеном.

"Све што сам имао да кажем сам рекао. То је то. Никаквих инцидената није било, објаснио сам разлоге. То шта сам рекао Теодосићу остаје између мење и њега. Немам ја обавезу да вас обавештава о тим разговорима", пуручио је Пешић.

(Курир  Фото: Старспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар