Pešić otkrio razlog za precrtavanje Teodosića

Selektor Svetislav Pešić obratio se danas javnosti i objasnio razlog za precrtavanje Miloša Teodosića, ali i pričao o svim ostalim temama vezanim za državni tim.

Košarka 15.08.2022 | 14:20
Pešić otkrio razlog za precrtavanje Teodosića

Apsolutna tema broj jedan bilo je precrtavanje Teodosića sa spiska za EP.

"Naravno tokom priprema smo donosili odluke koje se tiču selekcije tima. Tu nema nikakve tajne tu se ništa ne dešava slučajno. Analiza se fizička spremnost, mentalna spremnost i sve drugo. To nam je poslužilo da vidimo ko je gde. Tu se moraju donositi odluke, ne samo kada je reprezentacija u pitanju, nego i kod klubova. Vidim da su odluke izazvale različite komentara posebno kada je u pitanju Teodosić, rekao je Pešić.

Selektor je otkrio kako je Teodosić reagovao na njegovu odluku.

"On je bio malo iznenađen tom odlukom, što je i normalno. Rekao sam mu da se okrećem igračima za koje mislim da mogu više da daju. Bilo je razmišljanje da on ostane u ekipi i bude "bek-ap" igrač, sa klupe... On to nikada nije bio u karijeri. A, iskreno sam i njemu rekao da imam boljih igrača za to u ekipi. Tim nije samo skup najboljih igrača, niti najkvalitetnijih pojedinaca. To je odluka koja je napravljena. On se zahvalio i ja sam se zahvalio. I to je to", tvrdi Pešić.

Pešić nije želeo da otkrije detalje razgovora sa bivšim kapitenom.

"Sve što sam imao da kažem sam rekao. To je to. Nikakvih incidenata nije bilo, objasnio sam razloge. To šta sam rekao Teodosiću ostaje između menje i njega. Nemam ja obavezu da vas obaveštava o tim razgovorima", puručio je Pešić.

(Kurir  Foto: Starsport)

Komentari / 0

Ostavite komentar