Возачу аутобуса који се преврнуо одређен притвор

Возачу српског аутобуса, који је синоћ доживео саобраћајну несрећу у Бугарској, одређено је задржавање у трајању од 24 сата, саопштила је бугарска полиција.

Србија 15.08.2022 | 08:30
Возачу аутобуса који се преврнуо одређен притвор

У аутобусу је било 38 деце, 10 одраслих и један возач. Путници су успјели да из преврнутог возила изађу кроз прозоре које су морали да разбију.

Иако су се синоћ појавиле информације да је возачу ампутирана нога, он је наводно задобио лакше повреде и према још увек незваничним информацијама има прелом руке.

Он је синоћ тестиран на алкохол и дрогу, али су оба резултата била негативна, пишу Новости.

Саобраћај у смјеру ка Софији, на дионици ауто-пута Тракија, и даље је обустављен због нафте која се излила на путу након што је дошло до превртања аутобуса српских регистарских ознака.

Двоје повређене дјеце биће превезно на дјечју неурохирургију "Пирогов".

Тренутно су смјештени у болници у Старој Загори, рекао је новинарима вршилац дужности министра здравља др Асен Меџидијев.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је, после обиласка повријеђених у несрећи у Бугарској, да нема преминулих.

"Обишли смо сву дјецу и одрасле и разговарали са њима. Оперисано је једно дијете, као и возач коме је ампутирана нога", рекао је Лончар за Радио телевизију Србије.

Подсјећамо, дјеца су се враћала са фестивала у граду Несебар и са њима су били њихови родитељи.

Узрок несреће још се не зна, али према сведочењу једне путнице, аутобус је слетео с пута у тренутку када се возач нагнуо да спусти седиште сувозача, како би на њега сјео родитељ са дјететом коме је позлило.

(БН Фото:Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Инспектор

16.08.2022 08:15

Један возац.....како то ???

ОДГОВОРИТЕ