Vozaču autobusa koji se prevrnuo određen pritvor

Vozaču srpskog autobusa, koji je sinoć doživeo saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je bugarska policija.

Srbija 15.08.2022 | 08:30
Vozaču autobusa koji se prevrnuo određen pritvor

U autobusu je bilo 38 dece, 10 odraslih i jedan vozač. Putnici su uspjeli da iz prevrnutog vozila izađu kroz prozore koje su morali da razbiju.

Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, on je navodno zadobio lakše povrede i prema još uvek nezvaničnim informacijama ima prelom ruke.

On je sinoć testiran na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna, pišu Novosti.

Saobraćaj u smjeru ka Sofiji, na dionici auto-puta Trakija, i dalje je obustavljen zbog nafte koja se izlila na putu nakon što je došlo do prevrtanja autobusa srpskih registarskih oznaka.

Dvoje povređene djece biće prevezno na dječju neurohirurgiju "Pirogov".

Trenutno su smješteni u bolnici u Staroj Zagori, rekao je novinarima vršilac dužnosti ministra zdravlja dr Asen Medžidijev.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je, posle obilaska povrijeđenih u nesreći u Bugarskoj, da nema preminulih.

"Obišli smo svu djecu i odrasle i razgovarali sa njima. Operisano je jedno dijete, kao i vozač kome je amputirana noga", rekao je Lončar za Radio televiziju Srbije.

Podsjećamo, djeca su se vraćala sa festivala u gradu Nesebar i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće još se ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj sa djetetom kome je pozlilo.

(BN Foto:Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Inspektor

16.08.2022 08:15

Jedan vozac.....kako to ???

ODGOVORITE