Кошаркашице Србије настављају припреме за СП у Сиднеју

Женска кошаркашка репрезентација Србије од понедељка улази у завршну фазу припрема за Светски шампионат, који ће се крајем септембра одиграти у Сиднеју.

Спорт 14.08.2022 | 14:55
Кошаркашице Србије настављају припреме за СП у Сиднеју

"Дуго лето за нас још увек траје. У репрезентативном ритму смо од средине маја са краћим паузама. Акценат је био на млађим кошаркашицама, које су имале прилику да ме убеде да могу да рачунам најозбиљније на њих, али исто тако и да их уведемо и привикнемо на мој систем рада у репрезентацији. Сада нам предстоји фино “штеловање” и рад на детаљима. Покушаћемо на најбољим могући начин да искористимо сваки тренутак у наредних месец дана, како би се припремиле за сва предвиђена, али и непредвиђена искушења у Аустралији", рекла је селекторка Марина Маљковић за сајт Савеза.

Екипа ће боравити у Краун Плази и тренирати у Хали Визура до четвртка, када следи краћи одлазак у Белгију, где ће се одиграти две пријатељске утакмице са домаћном.

Крај августа је планиран за традиционалне висинске припреме на Златибору, да би од 1. септембра тим поново био у Београду.

Полазак на Светско првенство заказан је за 12. септембар, преко Истанбула у коме ће српска репрезентација обавити последње припреме пред пут у Аустралију.

Селекторка ће у овој фази на располагању имати 20 играчица: Ивон Андерсон, Анђела Дугалић, Мина Ðорђевић, Катарина Зец, Маша Јанковић, Марта Јовановић, Невена Јовановић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Тина Крајишник, Милица Матић, Јована Ногић, Ивана Раца, Невена Росић, Надија Смаилбеговић, Драгана Станковић, Кристина Топузовић, Теодора Турудић, Саша Чађо и Маја Шкорић.

"После Олимпијских игара у Токију сам нагласила да крећемо у нови циклус са жељом да изградимо нову шампионску генерацију. То дефинитивно није једноставан и краткорочан посао. Идемо корак по корак и градимо што јачи темељ, који треба дуго и стабилно да стоји. Зато нам је сваки минут који репрезентација проведе заједно злата вредан, јер радимо на уигравању, на упознавању, на заједништву. Радимо на ситним детаљима, који често знају у одлучујућим тренуцима шампионских утакмица да пресуде у нашу корист. Почели смо да пишемо ново поглавље наше женске репрезентативне кошарке, колико ће бити успешно, зависи искључиво од количине и квалитета рада на сваком тренингу", истакла је Маљковић.

Србија у Аустралију путује као европски шампион, који је пласман на Светско првенство изборио почетком године на квалификационом турниру у Београду.

Светско првенство игра се од 22. септембра до 1. октобра, а Србија је у групи Б са Француском, Јапаном, Малијем, Канадом и домаћином Аустралијом.

У групи А су Белгија, Кина, САД, Кореја, Порторико и Босна и Херцеговина.

У четвртфинале ће се пласирати по четири најбоља тима из обе групе.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар