Бијељина: Бесплатни уџбеници први пут за све основце

Градска управа града Бијељина и представници „Завода за уџбенике и наставна средства“ потписали су Оквирни споразум о набавци бесплатних уџбеника за ученике од петог до деветог разреда свих дванааест основних школа у Бијељини..

Република Српска 12.08.2022 | 18:18
Бијељина: Бесплатни уџбеници први пут за све основце

" За ову јавну набавку Град је издвојио износ од милион и тридесетшест хиљада конвертибилних марака, а ова ставка ће се наћи и у Нацрту буџета за сљедећу годину, како би се обезбједила континуирана подршка родитељима", изјавио је Петровић и додао:

"У вријеме оваквих поскупљења каква имамо сада велики је изазов обезбједити својој породици све што јој је потребно, због тога ће се Град и у наредном периоду трудити да подржи све мјере са позитивним пронаталитетним ефектима као што је ова, јер је наш основни циљ више рађања и останак и опстанак наших људи у Бијељини."

Како каже, Завод ће уџбенике доставити школама, а школе ће даље организовати расподјелу уџбеника за своје ученике и о томе их благовремено обавијестити.

Овим је обухваћено око 4 100 ученика из 12 основних школа са подручја града Бијељина.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ана

12.08.2022 17:03

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

12.08.2022 17:18

Свака цаст! Драско је први кренуо са овом праксом и стварно похвале да јос неко размисља слицно и проводи ову идеју. Али , назалост, нецете имати коме ни давати књиге јер је уценика све мање сто је поразно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлански кантон

12.08.2022 19:25

Је ове године обезбиједио за све ученике од 1 до 9 разреда уџбенике бесплатно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

13.08.2022 05:01

Свака цаст градонацелнице. Хоце ли бесплатни удзбеници бити и убудуце или само за ову сколску годину

ОДГОВОРИТЕ