Bijeljina: Besplatni udžbenici prvi put za sve osnovce

Gradska uprava grada Bijeljina i predstavnici „Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva“ potpisali su Okvirni sporazum o nabavci besplatnih udžbenika za učenike od petog do devetog razreda svih dvanaaest osnovnih škola u Bijeljini..

Republika Srpska 12.08.2022 | 18:18
Bijeljina: Besplatni udžbenici prvi put za sve osnovce

" Za ovu javnu nabavku Grad je izdvojio iznos od milion i tridesetšest hiljada konvertibilnih maraka, a ova stavka će se naći i u Nacrtu budžeta za sljedeću godinu, kako bi se obezbjedila kontinuirana podrška roditeljima", izjavio je Petrović i dodao:

"U vrijeme ovakvih poskupljenja kakva imamo sada veliki je izazov obezbjediti svojoj porodici sve što joj je potrebno, zbog toga će se Grad i u narednom periodu truditi da podrži sve mjere sa pozitivnim pronatalitetnim efektima kao što je ova, jer je naš osnovni cilj više rađanja i ostanak i opstanak naših ljudi u Bijeljini."

Kako kaže, Zavod će udžbenike dostaviti školama, a škole će dalje organizovati raspodjelu udžbenika za svoje učenike i o tome ih blagovremeno obavijestiti.

Ovim je obuhvaćeno oko 4 100 učenika iz 12 osnovnih škola sa područja grada Bijeljina.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ana

12.08.2022 17:03

Svaka cast!

ODGOVORITE
Name

Bravo

12.08.2022 17:18

Svaka cast! Drasko je prvi krenuo sa ovom praksom i stvarno pohvale da jos neko razmislja slicno i provodi ovu ideju. Ali , nazalost, necete imati kome ni davati knjige jer je ucenika sve manje sto je porazno.

ODGOVORITE
Name

Tuzlanski kanton

12.08.2022 19:25

Je ove godine obezbijedio za sve učenike od 1 do 9 razreda udžbenike besplatno.

ODGOVORITE
Name

Maja

13.08.2022 05:01

Svaka cast gradonacelnice. Hoce li besplatni udzbenici biti i ubuduce ili samo za ovu skolsku godinu

ODGOVORITE