Бањалука: Уписали ученике, па затворили школу?!

Школа уредно лиценцирана, ученици уписани, план и програм представљен родитељима и ученицима на презентацији. Међутим касно синоћ родитељу су СМС поруком обавијештени да наставе неће бити и да дођу по документа ученика.

Република Српска 12.08.2022 | 07:33
Бањалука: Уписали ученике, па затворили школу?!

Након што су сви уписни рокови за средње школе завршени, из Приватне средње медицинске школе "Петар Кочић" јављају родитељима да школа ипак неће организовати наставу. Обавјештење о томе послали су СМС поруком. Ученици и родитељи не знају шта да раде.

 „Конкурс је објављен за ову школу, све регуларно, већина родитеља је то наравно провјерила, акредитована је школа од стране Министарства, све је протекло у најбољем реду. Дјеца су предала пријаве, примљена у школу и синоћ касно смо добили поруку, СМС поруку, да дођемо дићи документа и да упишемо дјецу негдје другдје. Дјеца да су хтјела негдје другдје уписали би неку другу школу“, истакла је Биљана Вучић родитељ уписаног ученика.

Образложење које су родитељи добили јесте да нема довољно уписаних ученика, иако су им, како тврде, након уписног рока рекли да је формиран разред. 

 „Ја конкретно сам питала колико има ђака, да ли има довољно ђака, јер још увијек смо имали шансу за други уписни рок. Рекли су да има читав разред. Међутим данас кад смо дошли испоставило се да је само 10 дјеце ту. Нико нас о томе није обавијестио, нико нам није рекао на вријеме да својој дјеци нешто друго омогућимо“, каже Вучићева. 

Њемачка компанија „Ренафат“, по ријечима директора школе Бошка Бањца, одустала је од финансирања наставе. Овако су о томе обавијестили родитеље.



Родитељи су прије уписа дјеце у ову школу провјерили да ли школа има лиценцу и дозволу за рад. Они, чија дјеца због броја бодова нису успјела да се упишу у средњу медицинску школу, уписали су дјецу у ову приватну, а школовање је требало да буде бесплатно. Родитељи су се о школи распитали и код професора из средње медицинске школе. 

 „Њиховом обавијести и овде гаранцијом од ове школе да ће то бити сигурно, истог дана сам предао документе у школу, гдје је господин Бањац запримио и питао сам да ли је то сто посто сигурно да моје дијете не би остало без школовања, да тражим други начин како да упишем дијете. Међутим чврсто је стајала гаранција да је то сто посто сигурно и да имају сарадњу“, каже родитељ ученика Чедо Предојевић.

Због оваквог понашања управе школе, родитељи су затражили од надлежних да испитају случај и помогну им да дјецу упишу у жељену школу. Пријаву су послали инспекцијским органима и ресорном Министарству. Захтијевају од полиције да испита о чему се ради. Из Министарства су поручили да су упознати са овим проблемом.

“У току данашњег дана Министарство је  запримило више телефонских позива у вези са проблемом ученика уписаних у наведену приватну средњошколску установу, те њиховим нерјешеним статусом будући да су обавијештени да оснивач отказује организацију васпитно-образовног процеса у школској 2022/2023. години.
С тим у вези, Министарство је предузело све потребне активности како би се ученици уписали у јавне средње школе и занимања која су остала упражњена на претходним уписним роковима“, поручили су из Министарства.

На наше позиве нису одговарали ни сувласници ове школе Славко и Дијана Милојица, ни директор Бошко Бањац, који је иначе и предсједник странке Наша прича Република Српска.

(БН/ фото: БН)

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Сарена лаза

12.08.2022 05:46

Пису из сколе Швабе...подругљиво,а они им партнер. Е култура. Медицинска скола па назив књизевника...логико.Ваљда има неко из брансе за коју скола сколује.Није цудо сто сте пропали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.08.2022 06:20

Ко би нормалан уписао дјете у ту сколи кад би добио порку са "свабе" !?

Name

Комсиница

12.08.2022 07:19

Ријешице то министарка.

Name

Дјани

12.08.2022 07:40

Власници приватних факултета су криминалци, ратни шверцери и профитери и многи садасњи квази политичари. Испити су полажу да се људи смију. Пачија школа је Харвард за те превара факултете. Да је правне државе све те дипломе би требало поништит и у јавне институције запошљават студенте са државних факултета. Кад се то уради приватни факултети це се брзо сами позатварат.

Name

Нострадамус

12.08.2022 08:17

То је Додикова освета сто сте гласали за Драска.Ако поново гласате за Драска у Бања луци це се отворити само једна скола и то "Виса Скола Снсд-е кадрова"Све остале сколе це бити затворене.

Name

дзо

12.08.2022 08:28

Неписмена, некултурна, дрска и погана управа школе. Ову дјецу је сам Бог погледао и дао им шансу за боље образовање..

Name

Мираге

12.08.2022 08:37

Како дрзава мозе да дозволи да неки тамо "пруватник" скрнави име насег књизевника и трибуна Петра Коцица? Та иста дрзава је дозволила да се прља углед насаг науцника Николе Тесле дајуци име фирми која је требала да производи електро ауомобиле а тај криминалац побјегао у Њемацку. Такодје је скрнављење имена Николе Тесле дајуци име хотелу у БЛ који нема ни двије звјездице....па та иста дрзава и град дозвољавају неком да се хотел "Бања Лука" назове по највецем граду Републике Српске који такодје скрнави име града јер лици на Хостел а не на хотел. Па ваљда дрзава и о томе треба да води рацуна коме це и каквом субјекту дозволити да се зове по неком од насих најпознатијих лицности. На залост ненамо ми ни дрзаве ни закона....и нецемп је имати јос ни за 50 година.

Name

Министарка Тривиц це ријесити

12.08.2022 08:54

Стевандицева Разједињена Српска има искуства са приватним дипломама из прве руке

Name

Горан

12.08.2022 05:46

Па зар родитељима није била довољна прва СМС порука гдје спомињу швабе, па да буде јасно да ту нешто смрди?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

12.08.2022 06:19

Потписујем!

Name

Маки

12.08.2022 06:27

Логично! Колико у тој школи има професионализма, културе и пословног односа, види се из прве смс поруке. Паметном би било довољно да ту стави тачку на сваки даљи вид сарадње.

Name

Маја

12.08.2022 06:39

Али зато водитељке са АТВ су све позавршавале такве приватне факултете, а онда још дотична из Добоја поред фалш школа и факултета пружа и ескорт услуге квази политичарима и бизнисменима. Плата око 1000 марака, а аутомибил и гардероба десетине хиљада марака. Имају ли те даме родитеље који се праве очито да не виде.

Name

Доситеј

12.08.2022 06:07

Довољно је само погледати нацин изразавања дотицних власника, па да вам све буде јасно. Особа која у слузбеној комуникацији користи ријец ``свабе``, не треба да води ни овце на испасу а камо ли сколу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ро

12.08.2022 06:22

Ста казе ова, дјеца да су хтјела негдје друго, уписали би негдје друго. А ради се о дјеци која нису успјела уписати праву медицинску сколу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

12.08.2022 06:44

Родитељи сада очекују СМС са информацијом колико треба да плате за диплому. Да се дјеца не пате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

12.08.2022 07:18

Примас плату ,а партнере у послу називас свабом,јадно је сколство са таквим кадром

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

12.08.2022 07:53

Није ни чудо што је овај народ овакав кад има овакве високообразоване кадрове.Али водја је узор а он на ТВ где га гледа на хиљаде људи почне масно псовати као да се поздравља

Name

Грозни

12.08.2022 07:51

Није то ништа шта је све у стању учинити министарка. То је чудо од жене. İмала би још свашта реци о њој али бице прилике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

12.08.2022 07:54

Само су још у првој поруци заборавили написати у који шатор долазе те "швабе"и која пјеваљла че наступати ....и наравно 7или 8 оопова и прасе на ражњу .....Срамота ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша БЛ

12.08.2022 08:00

Мислим да је одговорност на министарству, др Наталије Тривић, у овом слушају због олаког давања дозволе (некомпететним особама) за овако озбиљну дјелатност. Код нас су сви криви само нису из Владе, а не може се ништа десити без њиховог одобрења. Желимо одговорност. Министрице, шта имате рећи, ко је одговоран? Нису ваљда Швабе криве за све?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

12.08.2022 11:37

Све, све али докторица Наталија Тривић. Мислим стварно смо чудо природе када је та кокош докторица?! Само да још неко појасни, чега???? Па људи моји смије нам се цијели свијет.

Name

Мирка

12.08.2022 08:08

На залост, у јаловој дрзава ево и ово мозе да се деси. Да је среце овакве сколе не би могле ни да конкурису за акредитацију, а камоли да је добију. Смијенити министра и све одговорне у процесу давања дозвола па да ником за вијеке вјекова не падне на памет да се поиграва.са дјецом..Нема се ту ста по старом рецепту испитивати ко је сколу отворио, ко је власник и сл., то је замајавање. ОНАЈ КО ЈЕ ОВО ОДОБРИО ЈЕ ИСКЉУЦИВИ КРИВАЦ !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

12.08.2022 08:15

Ионако би сви отишли на биро, неки на запад, ми имамо ионако превише здр. радника који ништа не раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

12.08.2022 08:20

Гласајте глупи народе за бурлу и неписмене секташе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

12.08.2022 08:22

Министарство просвјете је пуно тих неписмених са квази дипломама све то послије октобра избацити наглавачке нек иду Наталији у посјету на Туњице !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква власт,таква држава

12.08.2022 08:27

И онда се чуде,зашто из ове ПРЋИЈЕ,грађани масовно одлазе!Све је уништено,још само да изврше масовне покоље,па да помету земљу од народа. Играти се са судбинама младих,горе је од сваког злочина,и то под хитно треба чинити све да се стане у крај таквом понашању,иначе нам нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брука и срамота

12.08.2022 09:06

па чим су добили поруку да ће Швабе држати презентацију родитељима је све требало да буде јасно...тужити одговорне за превару !! ово само овдје може да се деси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

12.08.2022 11:26

Ово је криминал, мора бити кажњен без одлагања. Лопови се играју са децом, лопови домаћи и они из белог света. Нека држава сву ту децу сад упише у нормалну медицинску школу и тако поправи шта се поправити да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ.

12.08.2022 12:03

Да ли су ови родитељи нормални.Приватна медицинска школа,па бесплатна.Њихова дјеца нису имали довољан просјек за медицинску школу.Запитајте се да ли је у реду да исто звање добију и они који су вриједно радили и они који то нису.Свакако 80% су одлични.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.08.2022 12:33

Како неписмени воде сколу,није ни цудо да су партнери одустали.Срамота и грехота ко нам дјецу образује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

12.08.2022 13:51

Невјероватно, али истинито, и шта каже " управа" школе родитељима? Извините на непријатности! И ником ништа! У свакој нормалној правној држави неко би бијо због оваквих ствари кривићно гоњен, и сигурно кажњен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боље

12.08.2022 16:30

је што су је затворили. Тешко пацијентима којим они буду давали инекције...

ОДГОВОРИТЕ