Кажњене странке због пријевремене изборне кампање

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ данас је на сједници донијела четири одлуке о санкционисању политичких субјеката због кршења Изборног закона БиХ.

Босна и Херцеговина 11.08.2022 | 12:57
Кажњене странке због пријевремене изборне кампање

Одлуке ЦИК БиХ нису правоснажне и на њих се може уложити жалба Апелационом одјељењу Суда БиХ у року од два дана од дана пријема одлуке, напомињу из ЦИК-а.

Како су појаснили, према одредбама Изборног закона БиХ забрањено је вођење плаћене изборне кампање путем електронских и штампаних медија или било којег облика плаћеног јавног оглашавања, осим одржавања интерних скупова органа и статутарних тијела политичких субјеката у периоду од дана расписивања избора до дана службеног почетка изборне кампање.

У саопштењу је наглашено да изборна кампања званично почиње 2. септембра и траје до почетка изборне тишине 1. октобра до 7.00 часова.

– Од 4. маја до званичног почетка изборне кампање 2. септембра само је забрањено вођење плаћење изборне кампање – истичу из ЦИК.

Чланови ЦИК Ирена Хаџиабдић, Вања Бјелица Прутина и Јован Калаба саопштили су да су јуче у Бањалуци одржали радни састанак са члановима Градске изборне комисије и представницима Градске управе.

Бањалучка Градска изборна комисија информисала је ЦИК о изазовима и активностима које спроводи и у том смислу какву подршку очекује од градских власти.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Период

11.08.2022 11:08

100000 година релативно брз у односу на ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крњинка

11.08.2022 17:17

Кад ће чланови ЦИК на обуку код Палексића у Добој.Од њега се има шта научит.420 чланова бирачких одбора против којих је поднијета кривична пријава за изборну превару су његови ђаци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дино

11.08.2022 19:24

У ГРадисци је једнопартијска изборна комисија.сви су из снсдаи три мјесеца се вец припремају како да покраду.изборе.спремни су на све гадости и имају подрску криминалца Адзица

ОДГОВОРИТЕ