Ирански и израелски дипломати се свађају око БиХ

Амбасада Ирана у БиХ и амбасадор Израела у Хрватској данас су размијенили тешке ријечи и увреде преко друштвених мрежа и то због актуалних расправа о измјенама изборног закона у БиХ.

Босна и Херцеговина 10.08.2022 | 16:46
Ирански и израелски дипломати се свађају око БиХ

Након што је амбасада Израела за БиХ, чије је сједиште у Тирани, почетком седмице објавило изјава којом је дата подршка захтјевима хрватских странака за промјене изборног закона, данас су се на то на Тwиттеру очитовали из амбасаде Ирана у Сарајеву.

Иран подржао шефицу дипломатије БиХ

"Ционистички режим апартхејда није квалифициран коментирати политичку судбину Босне и Херцеговине", поручили су из иранске амбасаде.

На тај су начин дали подршку министрици вспољних послова БиХ Бисери Турковић која је јуче на адресу министарства спољних послова у Тел Авиву у Тирани упутила демарш у којему је осудила изјаву у прилог стајалиштима ХДЗ-а и других хрватских странака.

"Било каква подршка изборној реформи која би дискриминирала грађане због етничке или вјерске припадности недвојбено је одбачена од већине парламентарних странака у БиХ", написала је уз остало Турковић.

(Агенције   Фото:СБ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нека Иран

10.08.2022 17:06

Прво дозволи изборе у ирану, инаце нека цуте. Диктатура а хоце о демократији, то нек препусте демократама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цастле

10.08.2022 18:59

Свака част Ирану на искрености. Они хоће неку исламску државу а то је још један корак да се распадне БиХ.

ОДГОВОРИТЕ