Iranski i izraelski diplomati se svađaju oko BiH

Ambasada Irana u BiH i ambasador Izraela u Hrvatskoj danas su razmijenili teške riječi i uvrede preko društvenih mreža i to zbog aktualnih rasprava o izmjenama izbornog zakona u BiH.

Bosna i Hercegovina 10.08.2022 | 16:46
Iranski i izraelski diplomati se svađaju oko BiH

Nakon što je ambasada Izraela za BiH, čije je sjedište u Tirani, početkom sedmice objavilo izjava kojom je data podrška zahtjevima hrvatskih stranaka za promjene izbornog zakona, danas su se na to na Twitteru očitovali iz ambasade Irana u Sarajevu.

Iran podržao šeficu diplomatije BiH

"Cionistički režim aparthejda nije kvalificiran komentirati političku sudbinu Bosne i Hercegovine", poručili su iz iranske ambasade.

Na taj su način dali podršku ministrici vspoljnih poslova BiH Biseri Turković koja je juče na adresu ministarstva spoljnih poslova u Tel Avivu u Tirani uputila demarš u kojemu je osudila izjavu u prilog stajalištima HDZ-a i drugih hrvatskih stranaka.

"Bilo kakva podrška izbornoj reformi koja bi diskriminirala građane zbog etničke ili vjerske pripadnosti nedvojbeno je odbačena od većine parlamentarnih stranaka u BiH", napisala je uz ostalo Turković.

(Agencije   Foto:SB)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neka Iran

10.08.2022 17:06

Prvo dozvoli izbore u iranu, inace neka cute. Diktatura a hoce o demokratiji, to nek prepuste demokratama.

ODGOVORITE
Name

Castle

10.08.2022 18:59

Svaka čast Iranu na iskrenosti. Oni hoće neku islamsku državu a to je još jedan korak da se raspadne BiH.

ODGOVORITE