"Полако одлазим с овога свијета, дође ми да плачем"

Легендарни ногометни тренер на Фацебооку се пожалио да се бори с бројним здравственим проблемима, истакавши како "полако одлази с овог свијета".

Босна и Херцеговина 06.08.2022 | 08:01
"Полако одлазим с овога свијета, дође ми да плачем"

Мирослав Ћиро Блажевић који се бори с карциномом, за обратио се својим пријатељима на друштвеним мрежама те се осврнуо на пролазност живота.

Легендарни ногометни тренер на Фацебооку се пожалио да се бори с бројним здравственим проблемима, истакавши како "полако одлази с овог свијета".
"Андрићеви ‘Знакови крај пута’ можда није баш идеална књига за понијети на плажу, поготово ако вам плажа није близу (књига има преко 600 страница), али свакако је вриједи прочитати још ово љето. Одмах након оне Митровићеве коју сам синоћ препоручио… Борим се, наиме, с перманентном мишљу да је моје вријеме прошло и да полако одлазим с овога свијета. Моји пријатељи, играчи из моје генерације, сви су они већ одавно сахрањени. Само сам ја жив. Живот је кратак, каже то и Андрић у овој великој књизи, а ја сам се - када гледам овако унатраг, на што ме ова књига константно тјера - напатио и превише", истакао је.

Он је истакао како га живот није мазио те је нагласио да је то све требало преживјети.

"Кад резимирам цијели свој живот, онда имам потребу да се затворим у своја четири зида и да толико плачем, да никада не престанем. Ништа ме у животу није мимоишло. Два рака сам имао, а сада се, ево, појавио и трећи. У дјетињству сам био таква сиротиња да сам гаће на штапу носио, а касније у младости, када сам се већ био и оженио, супруга и ја нисмо знали хоћемо ли имати за ручак или нећемо. Живот ми је био једна обична калварија и требало је све то проћи. Ни овај тренерски посао, који можда извана другачије изгледа, није ништа друго него јако мало сатисфакције, а пуно разочарања…", навео је.

Ћиро је потом исказао жал због тога што је његова мајка умрла прије његове славе.
"А, моја мајка, која је била једна светица, и која је толико вјеровала да ћу ја успјети у животу те да ћу постати неко и нешто, није доживјела да види како сам уз мукотрпан рад напосљетку ипак направио нешто од себе. Умрла је у вријеме моје највеће биједе и то ми је неизмјерно жао јер знам како родитељ, поготово тако племенит као што је то била моја мајка, жели да му дијете успије. У аманет ми је оставила да се побринем за своје сестре иако сам био најмлађи, толико је, ето, била увјерена у мој успјех, а ја сам то заиста и учинио. Тјешим се тиме да је она то негдје одозго ипак видјела, али да вам будем искрен, мала је то утјеха… Можда ова Андрићева књига, пало ми је управо на памет док ово пишем, није претешка за плажу само због великог броја страница, већ би и садржај могао бити мало лакши за ове топле дане, неки који не наводи на овакве мисли, али моја препорука свакако и даље стоји. Можда не мора бити препорука баш за љето, али за јесен свакако - и то ону животну", навео је.

Легендарни тренер поново се бори с карциномом, који се проширио на лимфне жлијезде. Карцином му је први пут дијагностициран 2011. године, а побиједио га је већ два пута.

Прослављени ногометни тренер прије седамнаест година се подвргнуо операцији рака простате. Годину дана касније дијагностициран му је меланом у почетној фази, па је и тај проблем ријешио операцијом, да би се прије три мјесеца опет суочио с "болном истином".

Иако се у 87. години поново суочио с карциномом простате, овај легендарни тренер стоички подноси лијечење, али признаје да размишља о смрти, за коју само жели да буде брза.

(Слободна Босна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Лактаси

06.08.2022 10:14

Стари добри Ћиро,увјек зивописан и позитиван лик,дзентлмен старог кова.Да добије и ову битку и јос дуго да поживи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

06.08.2022 11:06

Добар човјек и душа. Вијерујем да је све било претешко. Мајка је знала. Не брините због тога. Него се борите и желим оздрављење и по трећи пут. Много Вас Народ воли. Много лијепог сте пружили Народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

06.08.2022 13:40

Добар цовјек ,добар лик који има духа и осјецаја,дрзи се Циро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

06.08.2022 13:58

Живот је баш кратак, но најгора је болест. Фин је г. Ћиро. Прави човек.

Name

Циник И лицемјер

06.08.2022 14:35

...само је нападао Бошњаке и а с њима је живоио и у БиХ је рођен! Сраман лик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А,А

06.08.2022 14:38

Циро бих хтјео 105 па опет , 87 г, ха ха добар си јос ,казали су давно Циро стар цовјек се дрзи за сламку , стета ! Ја бих позелио даси сада за свјестко првенство у екипи !!!!Увјек цовјек има зељу да зиви и није вазно године ,али такав нам туристицки зивот на овој Планети, Зивио Циро 105 па опет!!!!!!!!?❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

06.08.2022 19:48

Уз мали и велики кредит.

Name

само казем

06.08.2022 15:10

Ех, одлазе и много младји, па не цвиле јавно као овај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

06.08.2022 18:34

Није цвилење. Он је срце и душа. Са Народом је цио живот. Колико радости његов глас је Народу донио. Па и сада је лијепо да се чујемо. Живио 105 и више. Пензионер из РС.

ОДГОВОРИТЕ