Стари СНСД рецепт: Куповином до скупштинске већине

На 12. редовној сједници Скупштине општине Шипово, захваљујући одборницима Златку Келечу и Брани Миловцу, формирана је нова скупштинска већина, чиме је СНСД повратио контролу над овом малом, али због природних богатстава, за СНСД, итекако значајном општином.   

Република Српска 05.08.2022 | 20:03
Стари СНСД рецепт: Куповином до скупштинске већине

Два одборника Скупштине општине Шипово промијенила су страну и стала уз начелника општине Милана Ковача, чиме је формирана нова скупштинска већина предвођена СНСД-ом.

Бивши предсједник Скупштине општине, који је отворено проговорио о криминалу локалног СНСД-а, а затим избачен из странке и смијењен са функције предсједника Скупштине, одборнике оптужује за корупцију. 

На 12. редовној сједници Скупштине општине Шипово, захваљујући одборницима Златку Келечу и Брани Миловцу, формирана је нова скупштинска већина, чиме је СНСД повратио контролу над овом малом, али због природних богатстава, за СНСД, итекако значајном општином.   

“Најтрагичније и политички најгоре је што су кесу напуњену крађом трупаца и дрвних сортимената из Шумског газдинства одријешили и са тим истим парама купили одборнике, оне одборнике које је народ бирао са истим тим парама које су отете од народа Шипова.

Добар дио одборника није показао одговорност према својим бирачима и продао се, нажалост, једнократно. Народ их је бирао, да буду досљедни и када је добро и када је лоше. Ја сам имао најбољу позицију и 1253 гласа.

Могао сам сав овај мандат да уживам, али мене моји гласови обавезују да будем моралан и одговоран према људима који су ме бирали”, каже Милан Плавшић, бивши предсједник СО Шипово.

Одборници који су се одметнули, од наизглед чврсте руке СНСД-а и успротивили самовољи локалних моћника, кажу да ће своју борбу наставити, све док велика природна богатства - шуме и воде, не врате народу Шипова.

„Ја сам на претходној сједници смијењен са мјеста потпредсједника искључиво што нисам хтио пристати на неке ствари које нису истина и које нису у интересу народа Шипова. Обично се каже да се политичари боре за фотеље, а ја сам доказао да ми је пречи интерес народа него фотеља потпредсједника Скупштине.

Знам да је народ Шипова на нашој страни, њима нек је сретно. Овдје су се показали одборници, попут Златка Келеча, који се продао за фотељу, да би био предсједник Скупштине, а читаво вријеме је био са нама. Ја на то не пристајем“, поручује Жељко Шушњар, бивши потпредсједник СО Шипово.

Плавшић је један од ријетких који је смогао храбрости и јавно проговорио о криминалу у Шумском газдинству „Горица“ и начину на који начелник Шипова, Милан Ковач, преко свог сестрића, Симе Зечевића, извлачи огромне количине новца из шумског богатства, док други дрвопрерађивачи од Шумског газдинства не добијају ни основну сировину за рад. 

(БН  Фото:БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Шиповљани

05.08.2022 18:23

Крајње је вријеме да изађете у протест подршке Плавшићу и осталима који су кажњени због не пристајања да прећуте криминал. Будете ли и ово ћутке пустили да прође,остат ћете без свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељо

05.08.2022 19:21

Нису сиповљани луди да подрзе губитника плавсица,о каквом криминалу је он проговорио,покусао да буде политицар,криминалац,на крају иде на сметлисте ,одакле је стиго.

Name

Квргоња

06.08.2022 06:03

Св и су издајници олоси вама је једини спас да себи узме за владара овог Змаја он вам је бог..

Name

Остоја

05.08.2022 18:43

Да ли се неко запитата где су ова двојица дотицни задњих година били,плавсиц покусава дуго година да створи сосптвени бизнис са сумом,али не успјесно,јер ни он сам не знам где му се фирма налази,толико цесто мијења локацију и назив фирме,да има проблем сам где ујутру кренути,за сто није изасао изнио јавност колико радника има,да ли су пријаљени,да ли је неко користио годисњи или добија топли оброк.свој фирму не мозе да постави да здраве темеље,а зелио би да управља дрзавним ресурсима.суме има свугде купити,само нема висе бесплатно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

05.08.2022 18:56

Сарадјивали са Миланом Ковачем.

Name

Вељко

05.08.2022 18:58

Бране Миловац се ту ништа не пита. Он је фикус. Стеван Медић доноси одлуке.

Name

П.П

05.08.2022 19:09

Келеч лопов и поријекло му је лоповско.Бране полтрон био и остао поријекло му такво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ладна вода

05.08.2022 19:19

Па тај Милан Ковац је најодвратнија фаца у цијелој Крајини. Криминалац, сеоска варалица, олош, бандит..

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

05.08.2022 19:36

Па људи, ако знате издајице. Сакупите Народ и пред њихове куће мирне протесте. Сваки дан пола сата. Треба дати народу на јавност, ко ради против њих. Не вриједи, што ми и са удаљености пишемо. Подржите искрене, а не издајице. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

05.08.2022 20:07

Све шљам до шљама, ковач лопов, стеван, лопов,келечу ген такав бране полтрон, а ништа ни плавшић није бољи итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

05.08.2022 20:08

Неће поштен у политику неможе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

05.08.2022 20:12

Свугдје у РС је у шумама тешки криминал!У Чајничу је био прво штрајк локалних брентиста због мањка сировине!Сада гомилају залихе квалитетне обловине из шумарства по врло повољној цијени! А сиротиња немозе да прода приватну градју која пропада !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папчине оптузити

05.08.2022 20:57

СНСД криминалци стално купују папке, сјецате ли се снимка Предсједнице која је снимљена како прица о куповини 2 папка? Нацелника Шипова треба оптузити због крадје у шумском газдинству. Ајмо полицијо, тузиоци, поцните да радите свој посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

05.08.2022 21:03

Све су купили,све је њихово и све ово са њима предуго траје,плус крадја,плус државна јасла,плус пензионери. Бојим се да их је дупло више и да че да нас помету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

06.08.2022 04:18

Змај из Сипова би боље водио опстину него познати лопов ковав.како не наводите из које су странке папци.да је Смит прави представник папцима би забранио кандидовање и наплатио казне папцима и осталим муљаторима.

Name

Јован

05.08.2022 22:27

За Милана Коваца је свеједно ко је позиција а ко опозиција у Шипову,јер су сви његови.Нека лидери опозиције очисте своје двориште и доведу странке на прави пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

06.08.2022 02:51

Нису они никог купили на силу. Купили су продане душе и људски олош. А знате како Бора Ђорђевић каже за продане душе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уцитаљица

06.08.2022 06:15

Гдје си Плавсицу био претходних година, док си добијао суму за своју полану. Сад ти смањили број трупаца, па одмах глумис постењацину. За кога си претходних година радио. Док је лова и сума исла у твој дзеп све је било ок. А срам те било постене људе попут проф. Сарица и др Тодорцевица стw прозивали. Гдје су њима станови по БЛ и скупа аута, бренте, итд. Кога су они запослило. Гдје ти ради зена са приватним факултетом? Док море уцитељица са дрзавног цека посао. И остала родбина по разним фирмама. Највеца си фукара у Сипову.

ОДГОВОРИТЕ