Stari SNSD recept: Kupovinom do skupštinske većine

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine opštine Šipovo, zahvaljujući odbornicima Zlatku Keleču i Brani Milovcu, formirana je nova skupštinska većina, čime je SNSD povratio kontrolu nad ovom malom, ali zbog prirodnih bogatstava, za SNSD, itekako značajnom opštinom.   

Republika Srpska 05.08.2022 | 20:03
Stari SNSD recept: Kupovinom do skupštinske većine

Dva odbornika Skupštine opštine Šipovo promijenila su stranu i stala uz načelnika opštine Milana Kovača, čime je formirana nova skupštinska većina predvođena SNSD-om.

Bivši predsjednik Skupštine opštine, koji je otvoreno progovorio o kriminalu lokalnog SNSD-a, a zatim izbačen iz stranke i smijenjen sa funkcije predsjednika Skupštine, odbornike optužuje za korupciju. 

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine opštine Šipovo, zahvaljujući odbornicima Zlatku Keleču i Brani Milovcu, formirana je nova skupštinska većina, čime je SNSD povratio kontrolu nad ovom malom, ali zbog prirodnih bogatstava, za SNSD, itekako značajnom opštinom.   

“Najtragičnije i politički najgore je što su kesu napunjenu krađom trupaca i drvnih sortimenata iz Šumskog gazdinstva odriješili i sa tim istim parama kupili odbornike, one odbornike koje je narod birao sa istim tim parama koje su otete od naroda Šipova.

Dobar dio odbornika nije pokazao odgovornost prema svojim biračima i prodao se, nažalost, jednokratno. Narod ih je birao, da budu dosljedni i kada je dobro i kada je loše. Ja sam imao najbolju poziciju i 1253 glasa.

Mogao sam sav ovaj mandat da uživam, ali mene moji glasovi obavezuju da budem moralan i odgovoran prema ljudima koji su me birali”, kaže Milan Plavšić, bivši predsjednik SO Šipovo.

Odbornici koji su se odmetnuli, od naizgled čvrste ruke SNSD-a i usprotivili samovolji lokalnih moćnika, kažu da će svoju borbu nastaviti, sve dok velika prirodna bogatstva - šume i vode, ne vrate narodu Šipova.

„Ja sam na prethodnoj sjednici smijenjen sa mjesta potpredsjednika isključivo što nisam htio pristati na neke stvari koje nisu istina i koje nisu u interesu naroda Šipova. Obično se kaže da se političari bore za fotelje, a ja sam dokazao da mi je preči interes naroda nego fotelja potpredsjednika Skupštine.

Znam da je narod Šipova na našoj strani, njima nek je sretno. Ovdje su se pokazali odbornici, poput Zlatka Keleča, koji se prodao za fotelju, da bi bio predsjednik Skupštine, a čitavo vrijeme je bio sa nama. Ja na to ne pristajem“, poručuje Željko Šušnjar, bivši potpredsjednik SO Šipovo.

Plavšić je jedan od rijetkih koji je smogao hrabrosti i javno progovorio o kriminalu u Šumskom gazdinstvu „Gorica“ i načinu na koji načelnik Šipova, Milan Kovač, preko svog sestrića, Sime Zečevića, izvlači ogromne količine novca iz šumskog bogatstva, dok drugi drvoprerađivači od Šumskog gazdinstva ne dobijaju ni osnovnu sirovinu za rad. 

(BN  Foto:BN)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Šipovljani

05.08.2022 18:23

Krajnje je vrijeme da izađete u protest podrške Plavšiću i ostalima koji su kažnjeni zbog ne pristajanja da prećute kriminal. Budete li i ovo ćutke pustili da prođe,ostat ćete bez svega.

ODGOVORITE
Name

Zeljo

05.08.2022 19:21

Nisu sipovljani ludi da podrze gubitnika plavsica,o kakvom kriminalu je on progovorio,pokusao da bude politicar,kriminalac,na kraju ide na smetliste ,odakle je stigo.

Name

Kvrgonja

06.08.2022 06:03

Sv i su izdajnici olosi vama je jedini spas da sebi uzme za vladara ovog Zmaja on vam je bog..

Name

Ostoja

05.08.2022 18:43

Da li se neko zapitata gde su ova dvojica doticni zadnjih godina bili,plavsic pokusava dugo godina da stvori sosptveni biznis sa sumom,ali ne uspjesno,jer ni on sam ne znam gde mu se firma nalazi,toliko cesto mijenja lokaciju i naziv firme,da ima problem sam gde ujutru krenuti,za sto nije izasao iznio javnost koliko radnika ima,da li su prijaljeni,da li je neko koristio godisnji ili dobija topli obrok.svoj firmu ne moze da postavi da zdrave temelje,a zelio bi da upravlja drzavnim resursima.sume ima svugde kupiti,samo nema vise besplatno

ODGOVORITE
Name

Veljko

05.08.2022 18:56

Saradjivali sa Milanom Kovačem.

Name

Veljko

05.08.2022 18:58

Brane Milovac se tu ništa ne pita. On je fikus. Stevan Medić donosi odluke.

Name

P.P

05.08.2022 19:09

Keleč lopov i porijeklo mu je lopovsko.Brane poltron bio i ostao porijeklo mu takvo

ODGOVORITE
Name

Ladna voda

05.08.2022 19:19

Pa taj Milan Kovac je najodvratnija faca u cijeloj Krajini. Kriminalac, seoska varalica, ološ, bandit..

ODGOVORITE
Name

+

05.08.2022 19:36

Pa ljudi, ako znate izdajice. Sakupite Narod i pred njihove kuće mirne proteste. Svaki dan pola sata. Treba dati narodu na javnost, ko radi protiv njih. Ne vrijedi, što mi i sa udaljenosti pišemo. Podržite iskrene, a ne izdajice. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Mika

05.08.2022 20:07

Sve šljam do šljama, kovač lopov, stevan, lopov,keleču gen takav brane poltron, a ništa ni plavšić nije bolji itd.

ODGOVORITE
Name

NN

05.08.2022 20:08

Neće pošten u politiku nemože...

ODGOVORITE
Name

Realnost

05.08.2022 20:12

Svugdje u RS je u šumama teški kriminal!U Čajniču je bio prvo štrajk lokalnih brentista zbog manjka sirovine!Sada gomilaju zalihe kvalitetne oblovine iz šumarstva po vrlo povoljnoj cijeni! A sirotinja nemoze da proda privatnu gradju koja propada !

ODGOVORITE
Name

Papčine optuziti

05.08.2022 20:57

SNSD kriminalci stalno kupuju papke, sjecate li se snimka Predsjednice koja je snimljena kako prica o kupovini 2 papka? Nacelnika Šipova treba optuziti zbog kradje u šumskom gazdinstvu. Ajmo policijo, tuzioci, pocnite da radite svoj posao!

ODGOVORITE
Name

Mirkan

05.08.2022 21:03

Sve su kupili,sve je njihovo i sve ovo sa njima predugo traje,plus kradja,plus državna jasla,plus penzioneri. Bojim se da ih je duplo više i da če da nas pometu.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

06.08.2022 04:18

Zmaj iz Sipova bi bolje vodio opstinu nego poznati lopov kovav.kako ne navodite iz koje su stranke papci.da je Smit pravi predstavnik papcima bi zabranio kandidovanje i naplatio kazne papcima i ostalim muljatorima.

Name

Jovan

05.08.2022 22:27

Za Milana Kovaca je svejedno ko je pozicija a ko opozicija u Šipovu,jer su svi njegovi.Neka lideri opozicije očiste svoje dvorište i dovedu stranke na pravi put.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

06.08.2022 02:51

Nisu oni nikog kupili na silu. Kupili su prodane duše i ljudski ološ. A znate kako Bora Đorđević kaže za prodane duše.

ODGOVORITE
Name

Ucitaljica

06.08.2022 06:15

Gdje si Plavsicu bio prethodnih godina, dok si dobijao sumu za svoju polanu. Sad ti smanjili broj trupaca, pa odmah glumis postenjacinu. Za koga si prethodnih godina radio. Dok je lova i suma isla u tvoj dzep sve je bilo ok. A sram te bilo postene ljude poput prof. Sarica i dr Todorcevica stw prozivali. Gdje su njima stanovi po BL i skupa auta, brente, itd. Koga su oni zaposlilo. Gdje ti radi zena sa privatnim fakultetom? Dok more uciteljica sa drzavnog ceka posao. I ostala rodbina po raznim firmama. Najveca si fukara u Sipovu.

ODGOVORITE