Авиону отказао мотор - принудно слетио на ауто-пут

Мањи авион у којем су се налазила два путника данас је на аутоцести код мјеста Брезје у Словенији принудно слетио, а према првим информацијама нико није повријеђен.

Регион 05.08.2022 | 17:34
Авиону отказао мотор - принудно слетио на ауто-пут

Из Полицијске управе Крањ саопштено је да су добили обавјештење да је мали авион принудно слетио на магистрални пут код Брезја у правцу Јесеница, пише словенски портал 24ур.

Мјесто принудног слијетања авиона на аутоцести тренутно обезбјеђује полиције. Саобраћај се на аутопуту одвија брзом траком, а настају и гужве. Кашњење је тренутно 30 минута.

Снимак разговора између пилота и контролног торња, који се може пронаћи и на wеб страници Ливе аир траффиц, свједочи да је постојао проблем с мотором.

Најприје је један од пилота рекао контролном торњу да се морају вратити у Лесце због проблема с мотором. Касније слиједи још један разговор.

– Мотор авиона је отказао, молим вас да принудно слетите на магистралну цесту -, а контролни торањ је потом још неколико пута покушао успоставити везу са пилотима, међутим конекција је већ била прекинута.

(Клиx  Фото: 24УР/ФАЦЕБООК)

Коментари / 0

Оставите коментар